25/04/2024 3:13 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αλέξανδρε θασαι πάντα κοντά μας! Έτσι θέλουμε να σε θυμόμαστε

Σπαραγμός στο αποχαιρετιστήριο "αντίο" του αγαθού γίγαντα


Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης θα μείνει πάντα χαραγμένος στο μυαλό και στην ψυχή μας. Τέτοιο ήθος, τέτοιο μεγαλείο ψυχής δύσκολα συναντάς, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και σε όλους τους χώρους. Έφυγε ένας γίγαντας με όλη τη σημασία της λέξης. Ένα παληκάρι, ένας μαχητής της ζωής. Έτσι θέλουμε να σε θυμόμαστε. Σήμερα τον απαοχαιρέτισε όλη η Ελλάδα…

Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία έφτασε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, το φέρετρο με τη σορό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 43 ετών, έχοντας χάσει την μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Η σορός μπήκε στην εκκλησία υπό τους ήχους της μπάντας του Πυροσβεστικού Σώματος και εκτίθεται αυτή την ώρα προς αποχαιρετισμό. Στις 16:00 θα ακολουθήσει η εξόδιος και κατόπιν ο ενταφιασμός στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

Συγγενείς και φίλοι φτάνουν συνεχώς στην εκκλησία για να του πουν το τελευταίο «αντίο». Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, η οποία αποχαιρετά τον άνθρωπό της και πατέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους.

Μπαίνοντας στην εκκλησία η αδελφή του Αλέξανδρου Νικολαΐδη κατέρρευσε φωνάζοντας «αδελφέ μου, αχ αδελφέ μου», μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Το ίδιο και ο πατέρας του ο οποίος με κλάματα στα μάτια ανέφερε απαρηγορητος «παλικάρι μου, αετέ μου, πώς θα το περάσω αυτό αγόρι μου».

Πολλά είναι και στα στεφάνια που έχουν στείλει άνθρωποι που γνώριζαν τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη από τον αθλητισμό και από τον πολιτικό χώρο, αν και ο ίδιος επιθυμούσε, όπως έκανε γνωστό και η οικογένειά του, αντί για στεφάνια να δοθούν χρήματα σε ιδρύματα της επιλογής του.

Μεταξύ άλλων, στεφάνια έχουν στείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, o αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η ομάδα του Άρη, του ΠΑΟΚ, ο σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Διαβάστε ακόμη:

Κλείνει η Λεωφόρος Μαραθώνος! Πότε, που και γιατί

Ιερέας της Ραφήνας, που δουλεύει ως διασώστης έσωσε τη ζωή ενός 57χρονου

Νέα Μάκρη: “Ο κόσμος στον δρόμο με φωνάζει “Μανώλη”! Δεν ξέρουν το κανονικό μου όνομα”

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *