25/04/2024 11:57 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χαμός στη Skroutz! Ξεσηκώθηκαν εργαζόμενοι (φωτο+βίντεο)

Πορεία διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους για τις νέες συμβάσεις


Σε νέα κινητοποίηση για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης προχώρησαν πριν λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Skroutz».

Με μηχανοκίνητη πορεία την Παρασκευή το βράδυ από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στη Νέα Ιωνία, έφτασαν έξω από τα γραφεία της επιχείρησης με κορναρίσματα, τρικάκια και σημαίες.

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr έξω από τα γραφεία της εταιρείας ήταν από νωρίς περιπολικό και δυνάμεις της αστυνομίας, με τους αστυνομικούς να «απαγορεύουν» σε οχήματα να παρκάρουν στον δημόσιο δρόμο.

Οι εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στις νέες ατομικές συμβάσεις. Οι νέες συμβάσεις, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, προβλέπουν μεταξύ άλλων αλλαγή στη θέση εργασίας και το ωράριο ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας, μετακίνηση του προσωπικού σε άλλες περιοχές, αφαίρεση του διαλείμματος από το ωράριο, παγίωση της τηλεργασίας, εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης στους υπολογιστές των εργαζομένων!

«Εδώ, εδώ μ’ αγώνα μαζικό στο δικό σας λάπτοπ βάλτε λογισμικό», απάντησαν οι εργαζόμενοι και διαβεβαίωσαν πως η οργάνωση και ο αγώνας είναι η δική τους απάντηση.

Τη συμμετοχή των εργαζομένων και τη συμπαράσταση των φορέων χαιρέτισε η Χρυσαφένια Μαλλιά Στολίδου, γραμματέας του ΣΕΤΗΠ. Την προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων και κατοίκων από την αστυνομία, για λογαριασμό της εργοδοσίας, κατήγγειλε και ο Κώστας Μπαμπανιώτης, μέλος της Σωματειακής Επιτροπής του ΣΕΤΗΠ στη «Skroutz». Μετά τη διαμαρτυρία στα γραφεία της εταιρείας ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Ν. Ιωνίας, μέχρι τον ΗΣΑΠ.

Η κινητοποίηση ήταν συνέχεια της προηγούμενης διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας, την περασμένη Δευτέρα, όταν η εταιρεία, κάτω από την πίεση των εργαζομένων, απέσυρε τη διορία που είχε θέσει για την υπογραφή των νέων συμβάσεων και δέχτηκε να γίνει συνάντηση με το Συνδικάτο σήμερα, 17 Οκτώβρη.

Διαβάστε ακόμη:

Σοκ στο Λαύριο! Επιτέθηκε με σιδερογροθιά σε μαθητή

Ζωή Λάσκαρη: 5 χρόνια μετά τον θάνατό της – Τι συνέβη λίγες ώρες πριν πεθάνει στο Πόρτο Ράφτη

Ποιος είναι ο 40χρονος από την Παλλήνη που βίασε τη 12χρονη

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *