08/12/2023 3:07 μμ

Ποιος αγόρασε τη μεζονέτα στη Βραυρώνα από τον πατέρα Αντώνιο

Τριπλάσια η αγοραία αξία της μεζονέτας σε σχέση με την αντικειμενική


Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από κανάλια και εφημερίδες. Η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», έχει πλέον καθημερινό θέμα σε όλες τις τηλεοράσεις. Αυτή τη φορά βρίσκονται στο στόχαστρο άλλα τέσσερα άτομα. Ανάμεσά τους και αυτός που αγόρασε τη μεζονέτα του Πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας στη Βραυρώνα.

Στο στόχαστρο όπως προείπαμε, μεταξύ άλλων, βρίσκονται τέσερρα άτομα στον περίγυρο του ιδρυτή της Οργάνωσης, οι οποίοι ερευνώνται για ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τέσσερα άτομα:

– Τον Α. Ι. 34 ετών, «δεξί χέρι» του πατέρα Αντωνίου, με καταγωγή από το Ιράκ. Ήταν Γενικός Διευθυντής, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρήκε δουλειές στην «Κιβωτό» στη γυναίκα και τα αδέλφια του

– Τον Α. Ι. αδελφό του Γενικού διευθυντή, στέλεχος και οδηγός αυτοκινήτων της δομής. ήταν επίσης και διερμηνέας

– Τον Π.Σ. 34 ετών, ο οποίος ήταν «Κιβωτό» από 1998. Ήταν από τα στελέχη που έβαζαν τιμωρίες, ενώ η σύζυγός του ήταν κοινωνική λειτουργός και μέλος του ΔΣ της οργάνωσης

– Τον Π.Μ. 39 ετών. Ο συγκεκριμένος ήταν ο πιο «έμπιστος» και μόνιμο μέλος του ΔΣ. Ήταν επίσης αυτός που αγόρασε τη μεζονέτα στη Βραυρώνα από τον πατέρα Αντώνιο.

Αυτό το ακίνητο σύμφωνα με μαρτυρίες και έγγραφα είχε πωληθεί περίπου 68.000 ευρώ στον πατέρα Αντώνιο και στη συνέχεια ξαναπωλήθηκε, αυτή τη φορά σε άτομο που εργαζόταν στη δομή και ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του πατέρα…

Τριπλάσια η αγοραία αξία της μεζονέτας σε σχέση με την αντικειμενική

Το έγγραφο του συμβολαιογράφου προσδιορίζει τις αντικειμενικές αξίες στο ποσό των περίπου 70.000 ευρώ το 2005.

Κατάργηση κάθετης ιδιοκτησίας, υπολογισμός φόρου επί της αξίας των υπαρχόντων κτισμάτων εξ ευρώ 67.736,15. Νέα σύσταση διαιρεμένης κάθετης ιδιοκτησίας, διανομή υπαρχόντων κτισμάτων αξίας ευρώ, 66.661,06 και 68.811,24 και πώληση και μεταβίβαση ιδανικού μεριδίου ημίσεως εξ ‘ αδιαιρέτου του οικοπέδου που αναλογούν στο δεσμευμένο τμήμα του οικοπέδου αξίας ευρώ 3.868,92.

Η μεζονέτα, σύμφωνα με το Mega, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως σπίτι της Κιβωτού. Το ερώτημα όμως είναι αν αγοράστηκε με χρήματα της δομής, η οποία παρουσίαζε πλεόνασμα κάθε χρόνο.

Οι μη αστικές κερδοσκοπικές οργανώσεις, όπως είναι η “Κιβωτός του Κόσμου”, δεν ελέγχεται από κάποια δημόσια υπηρεσία, όπως συμβαίνει με όσους φορείς ανήκουν στην γενική κυβέρνηση, στις οποίες ελέγχους κάνει η Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ), καθώς πρόκειται για ιδιωτικό οργανισμό. Αυτό σημαίνει πως ουδείς γνωρίζει πού πάνε οι χορηγίες που δίνονται από τους απλούς πολίτες και τις επιχειρήσεις, με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά εν προκειμένω, που στηρίζει η Κιβωτός του Κόσμου.

Σήμερα πια το μόνο που μπορεί να κάνει το κράτος είναι να ξεκινήσει φορολογικό έλεγχο, καθώς οι μη αστικές κερδοσκοπικές οργανώσεις είναι υποχρεωμένες να υποβάλουν φορολογική δήλωση.

Ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, ερωτηθείς για το αν θα ξεκινήσει φορολογικός έλεγχος, τόνισε πως “θα ήθελα η διοίκηση που θα αναλάβει να δούμε τι θα ζητήσει από την κυβέρνηση”.

Διαβάστε ακόμη:

Κατασκευάζεται το μεγαλύτερο πάρκο πρασίνου στην Ανατολική Αττική

Σοκ στον Μαραθώνα! Του έβγαλαν το παντελόνι και τον… σιδέρωσαν από τη μέση και κάτω

Αυτή είναι η μεζονέτα στη Ραφήνα του Πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας (φωτό & βίντεο)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *