25/04/2024 2:46 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Είναι πολλά τα εκατομμύρια που μπήκαν στην Κιβωτό του Κόσμου – Με Πόρσε κυκλοφορούσε ο πατέρας Αντώνιος

Τα πρώτα στοιχεία από τον οικονομικό έλεγχο - Στο όνομα της πρεσβυτέρας και της μητέρας του Αντώνιου η οργάνωση


Σάλο έχουν προκαλέσει τα στοιχεία και οι μαρτυρίες για τα ιλιγγιώδη ποσά που έχει διαχειριστεί η Κιβωτός του Κόσμου, στον απόηχο των καταγγελιών για κακοποιήσεις και ξυλοδαρμούς παιδιών από εργαζόμενους στις δομές.

Σήμερα ολοκληρώθηκε ο οικονομικός έλεγχος στη δομή από κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι την περίοδο 2017 – 2021 οι δωρεές έφταναν τα 27,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, η ΜΚΟ έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, στην ιστοσελίδα της η «Κιβωτός» έκανε έκκληση για δωρεές και ανέφερε ότι υπάρχουν ελλείψεις στην κάλυψη βασικών αναγκών, όπως η στέγαση και η θέρμανση και ζητούσε περαιτέρω οικονομική βοήθεια. Χορηγοί της οργάνωσης ήταν μεγάλες εταιρείες τροφίμων, εταιρείες πετρελαίου και ναυτιλιακές.

Στο όνομα της πρεσβυτέρας και της μητέρας του Αντώνιου η οργάνωση

Σύμφωνα με τα ευρήματα από τον οικονομικό έλεγχο, η Κιβωτός του Κόσμου είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), της οποίας το 50% εμφανίζεται να ανήκει στην πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή και το υπόλοιπο 50% είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου. Οι δυο γυναίκες ήταν οι μόνες που μπορούσαν να σηκώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς.

Με Porsche Cayenne και μπράβους

Παράλληλα, μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο πατέρας Αντώνιος κυκλοφορούσε με Porsche Cayenne, ενώ με πανάκριβο πολυτελές τζιπ με φιμέ τζάμια που κοστίζει πάνω από 100.000 ευρώ, κυκλοφορούσε και η πρεσβυτέρα. «Ερχόντουσαν και ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα με πανάκριβα αυτοκίνητα στη δομή στην Πωγωνιανή. Porsche Cayenne με φιμέ τζάμια» ανέφερε μάρτυρας στο Live News.

Την ίδια ώρα, άλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο για σωματοφύλακες που πρόσεχαν τον πατέρα Αντώνιο σε κάθε του βήμα, αλλά και για πανάκριβα δώρα σε κάποιους από τους τροφίμους των δομών, οι οποίοι ήταν «ευνοούμενοι» τους. Άλλοι πάλι αναφέρουν ότι το ζεύγος είχε ύφος χιλίων καρδιναλίων ακόμα και σε χορηγούς τους, τους οποίους αντιμετώπιζαν υποτιμητικά όταν δεν ικανοποιούσαν τα αιτήματά τους.

«Είναι όλα στημένα» λέει ο πατέρας Αντώνιος – Μένει σε φιλικό σπίτι μαζί με την πρεσβυτέρα

Σε σπίτι ενός φίλου του φιλοξενείται αυτές τις μέρες ο πατέρας Αντώνιος, την ώρα που οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες για κακοποιήσεις, τιμωρίες και ξυλοδαρμούς έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekklisiaonline.gr, ο πνευματικός του πατρός Αντωνίου αναφέρει ότι ο πρώην επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου μένει σε προσωρινά σε φιλικό σπίτι, μαζί με την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, η οποία είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πατέρας Αντώνιος λέει σε άτομα του κύκλου του ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα καταγγέλλονται και ότι είναι όλα στημένα: «Δεν ξέρω γιατί μου το κάνουν αυτό, δεν γνωρίζω τίποτα από όλα αυτά, δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Είναι μια “στημένη” ιστορία». Μάλιστα, οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του, δηλώνουν: «φοβόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα».

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στην Κιβωτό αναφέρουν ότι δεν έχουν ιδέα που βρίσκονται ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Διαβάστε ακόμη:

Κατασκευάζεται το μεγαλύτερο πάρκο πρασίνου στην Ανατολική Αττική

Σοκ στον Μαραθώνα! Του έβγαλαν το παντελόνι και τον… σιδέρωσαν από τη μέση και κάτω

Αυτή είναι η μεζονέτα στη Ραφήνα του Πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας (φωτό & βίντεο)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *