28/03/2024 1:39 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ιωάννα Καραδήμα: Μάτι! Από το μαζί τα φάγαμε, στο μαζί τα κάψαμε

Τώρα στο Μάτι λένε, "μαζί τα κάψαμε" και θέλουν να μεταφέρουν τις ευθύνες τους στα θύματα και τους συγγενείς τους


Η ξεδιαντροπιά του πολιτικού συστήματος, για μια ακόμη φορά, ξεπέρασε κάθε όριο. Ενώ συνεχίζεται η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι, αυτό που θέλουν να αποδείξουν είναι ότι οι κάτοικοι έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. “Συνυπεύθυνους” τους θεωρεί το πόρισμα της πυροσβεστικής κατά 99% για τα όσα τραγικά συνεβηκαν εκεί. Ποιους τους κατοίκους!

Όχι η απουσία σχεδιασμού και πρόληψης. Όχι η παντελής απουσία κράτους και πολιτείας. Όχι ο κακοσχεδιασμός της Πολιτικής προστασίας. Δεν φταίει το κράτος που δεν υποχρέωσε να γίνουν δρόμοι διαφυγής και δεν έχει φτιάξει και μέχρι σήμερα. Δεν έχει ευθύνες η πολιτεία για τα αυθαίρετα που κανείς δεν τα υποχρέωσε να μην υπάρχουν εκεί που εμποδίζουν. Δεν υπάρχει ευθύνη για τις αποζημιώσεις που άργισαν και σε περιπτώσεις, ακόμα δεν έχουν δοθεί.

Όχι λοιπόν για όλα φταίνε οι πολίτες. Το κράτος, οι κυβερνήσεις απλά προεδρεύουν η μάλλον, διακομματικά κοροϊδεύουν τον πολίτη. Και διακομματικά απαλλάσσουν ο ένας το άλλον για τις ευθύνες που φέρουν τα κόμματα εξουσίας. Το έχουν κάνει και στο παρελθόν με τα περίφημα μνημόνια, όπου και τότε “μαζί τα φάγαμε” έλεγε το πολιτικό σύστημα που οδηγούσε σε οικονομική ασφυξία τον Έλληνα. Τώρα στο Μάτι λένε, “μαζί τα κάψαμε” και θέλουν να μεταφέρουν τις ευθύνες τους στα θύματα και τους συγγενείς τους.

Δεν πειράζει όμως, ο κλέφτης, ο ψεύτης και ο μη έχων ευθύνες το πρώτο χρόνο χαίρονται. Ραντεβού στο δικαστήριο και τις κάλπες.

  • Η Ιωάννα Καραδήμα, είναι επιχειρηματίας εστίασης και υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το Εθνικό Κόμμα Έλληνες.

Διαβάστε ακόμη:

Με ποιους δημάρχους συν-έφαγε ο Κώστας Καραμανλής σε γνωστή ταβέρνα της Ανατολικής Αττικής;

Αρτέμιδα: Eικόνες εγκατάλειψης στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου (φωτορεπορτάζ)

Τι συμβαίνει με τους σεισμούς στην Εύβοια που ταρακουνάνε όλη την Ανατολική Αττική

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *