26/04/2024 2:54 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ρομά: “Κάηκε” το Μενίδι – Λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες

Έκρυθμη η κατάσταση στην περιοχή με τις αντιδράσεις των Ρομά να κλιμακώνονται


Νύχτα του Αγίου Βαρθολαιμίου ήταν η χτεσινή στο Μενίδι. Οι Ρομά συγκεντρώθηκαν στη Λεωφόρο Φυλής έστησαν οδοφράγματα, έκλεισαν δρόμους, άναψαν φωτιές και έκαψαν ένα αστικό λεωφορείο.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των Ρομά σε διάφορα σημεία της χώρας, με αφορμή τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου ομόφυλού τους Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με νέα εστία έντασης να δημιουργείται χθες το βράδυ στο Μενίδι.

Ρομά που συγκεντρώθηκαν στη Λεωφόρο Φυλής, έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμάτων και έκλεισαν τους δρόμους, ενώ κάποια στιγμή έθεσαν στο στόχαστρό τους αστικό λεωφορείο, το οποίο γύρω στις 22:00 τυλίχθηκε στις φλόγες.

Πάντως, τόσο οι πυροσβέστες, όσο και οι αστυνομικές δυνάμεις δυσκολεύτηκαν να προσεγγίσουν στη συμβολή των οδών Φυλής και Ιουστινιανού, όπου βρίσκεται το φλεγόμενο όχημα, καθώς στο σημείο η κατάσταση παρέμενε έκρυθμη για αρκετή ώρα.

Πληροφορίες από την ΕΡΤ ανέφεραν πως δεν υπήρξαν τραυματίες από το περιστατικό, ενώ η φωτιά σβήστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν επιτόπου.

Δείτε σχετικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο Facebook:

Την ίδια ώρα, στο Ζεφύρι υπάρχουν εστίες φωτιάς στην περιοχή του Σκλαβενίτη, ενώ δεν υπάρχει πρόσβαση στον κεντρικό δρόμο της πόλης σε πολλά σημεία του. Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγες οι γραμμές λεωφορείων που έχουν αλλάξει αναγκαστικά την πορεία τους.

Διαβάστε ακόμη:

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αστυνομικός μετά το πιστολίδι στο Μενίδι

Αρτέμιδα: Eικόνες εγκατάλειψης στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου (φωτορεπορτάζ)

Τι συμβαίνει με τους σεισμούς στην Εύβοια που ταρακουνάνε όλη την Ανατολική Αττική

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *