25/04/2024 1:24 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ξεσηκώθηκε το Μενίδι! Η κινητοποίηση ακύρωσε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας οικογένειας με ανάπηρο πατέρα και άνεργη μητέρα

Τους ζητάνε προκαταβολή 30.000 ευρώ και δόση 1.500 ευρώ τον μήνα


Έπιασε τόπο η κινητοποίηση και ο ξεσηκωμός που έγινε στο Μενίδι, αφού αποφεύχθηκε ο πλειστηριασμός σε σπίτια που ζουν άνεργοι και οικογένειες με προβλήματα. Το πρωί της Τετάρτης έγιναν κινητοποιήσεις στην εταιρεία «do Value»  για την αναστολή δυο προγραμματισμένων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σπιτιών ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα…

Μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν και οι δύο περιπτώσεις ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σπιτιών λαϊκών οικογενειών σταμάτησαν. Στη μία περίπτωση, σωματεία και φορείς από το Μενίδι απαίτησαν να αποτραπεί ο πλειστηριασμός που απειλεί να πετάξει μια οικογένεια στον δρόμο.

Σύμφωνα με το axarnea.gr ρόκειται για οικογένεια που ο πατέρας περιμένει να εκδοθεί η αναπηρική του σύνταξη και η μητέρα είναι άνεργη.

Κινδυνεύουν μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους να πεταχτούν στον δρόμο επειδή αδυνατούν να πληρώσουν προκαταβολικά 30.000 ευρώ, και δόση 1.500 ευρώ τον μήνα (!) που τους ζητάει η εταιρεία που διαχειρίζεται το δάνειο.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την εταιρεία. Μετά από την παρέμβαση των φορέων ο πλειστηριασμός για την κατοικία της οικογένειας στο Μενίδι «πάγωσε». Το επόμενο διάστημα θα γίνει νέα συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί ένας διακανονισμός που να αντιστοιχεί στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένεια.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε εδώ σήμερα», ξεκαθάρισαν οι φορείς και τόνισαν την ανάγκη να βρίσκονται σε ετοιμότητα τόσο για τη συγκεκριμένη όσο και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις οικογενειών που κινδυνεύουν με πλειστηριασμούς.

Την αλληλεγγύη τους έχουν εκφράσει το Παράρτημα Μενιδίου – Φυλής του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών, το Παράρτημα Αχαρνών – Φυλής του ΕΣΥΝ, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αχαρνών, ο Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου.

Διαβάστε ακόμη:

Στάση λεωφορείου στο Μάτι! Περιμένουν στις τρύπιες καρέκλες γιατί δεν έχει παγκάκι (φωτό)

Ρομά έκαναν “ντου” στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων! Έξι συλλήψεις (φωτό)

Η Ραφήνα πενθεί! “Έφυγε” από τη ζωή ο Ιωάννης Σταμπέλος

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *