20/04/2024 5:33 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η αδιαφορία για τα ΑΜΕΑ, καθίσταται μία νοσηρή “κανονικότητα” στον Δήμο Παλλήνης

Η ράμπα πρόσβασης για άτομα αυτά, θα έπρεπε να είχε κατασκευαστεί εξ αρχής


Η Δημοτική Αρχή δηλώνει “άγνοια” για το από διετίας και επαναλαμβανόμενο αίτημα γονέων με παιδί ΑΜΕΑ, να κατασκευαστεί ράμπα πρόσβασης στο ρήθρο του πεζοδρομίου για το ειδικό καρότσι μεταφοράς του παιδιού, παρά το ότι η κατασκευή αυτή έχει ζητηθεί από τους γονείς, από την αρχή της προηγούμενης σχολικής χρονιάς 2021 – 2022, όπως και της τρέχουσας 2022 – 2023.

Και παρά το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, έχει προδιαγραφές ΑΜΕΑ, και ως εκ τούτου, η ράμπα πρόσβασης για άτομα αυτά, θα έπρεπε να είχε κατασκευαστεί εξ αρχής και ασχέτως με τα όποια αιτήματα των γονέων. Εντούτοις, η ράμπα αυτή δεν κατασκευάστηκε ποτέ.

🔸Η παραπάνω εξοργιστική καταγγελία, αφορά το 3ο Νηπιαγωγείο του Γέρακα.
🔸Μία αδιάφορη Δημοτική Αρχή, η οποία είναι αρκετή για να βιώσει ένας γονέας ΑΜΕΑ τον καθημερινό Γολγοθά και να εισπράξει το πλεόνασμα της αναλγησίας της.
🔸Να σημειώσουμε δε, την επιστράτευση αστείων προφάσεων για την αιτιολόγηση της αδιαφορίας και της απραξίας των υπευθύνων (από τον Αντιδήμαρχο κύριο Καρρά), με το σκεπτικό πως… “Η ράμπα καθυστέρησε, λόγω… υγρασίας”.
🔸Ντροπή κύριε Δήμαρχε.
🔸Ντροπή για τον πολιτισμό και την ευαισθησία που επικαλείστε υποκριτικά.
🔸Και ενώ αλληλοδιαψεύδονται διαρκώς, Δήμαρχος και Διευθύντρια του σχολείου, τα εμπόδια δεν τελειώνουν εκεί για την εν λόγω οικογένεια.
🔸Το Δημόσιο σχολείο (3ο Νηπιαγωγείο Γέρακα) από την πλευρά του, αρνείται να υποδεχθεί το 6χρονο παιδί ΑΜΕΑ στις 8:00 το πρωί, αντί της 8:15 που ορίζει ο νόμος. Με το ΕΒΠ (Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό), να έχει εγκριθεί και να βρίσκεται ήδη στην θέση του την ώρα εκείνη και από την αρχή της σχολικής χρονιάς, η άρνηση της Διευθύντριας, επιτείνει αντί να επιλύει το πρόβλημα, με αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι γονείς να μην καταφέρνουν να βρίσκονται έγκαιρα στην θέση εργασίας τους.
🔸Μόλις 15′ της ώρας νωρίτερα για την υποδοχή του παιδιού, ζητήθηκαν από την Διεύθυνση προκειμένου να ελαφρυνθεί, έστω και λίγο, το βαρύ φορτίο που σηκώνουν στις πλάτες τους οι γονείς αυτοί και εισέπραξαν τη στείρα άρνηση.
🔸Ενσυναίσθηση κυρία Διευθύντρια. Για την επιπλέον βάσανο που υποβάλλεται τους γονείς, ακολουθώντας το γράμμα και όχι το πνεύμα του νόμου.
🔸Δώστε μια ανάσα πνοής στους ανθρώπους αυτούς. Δείξτε λίγη ανθρωπιά. Δεν κοστίζει.
🔸Έχετε την ηθική υποχρέωση.
🔸Επιλύστε λοιπόν το ζήτημα άμεσα. Ειδάλλως, θα μας βρείτε απέναντι.

Γραφείο Τύπου

Ανθούσα Γέρακας Παλλήνη – Πόλεις για να ζεις

Διαβάστε ακόμη:

Ο ψευτογιατρός στο Κορωπί είχε πελάτη τον… Μητσοτάκη!!!

Aγωνία! Εξαφανίστηκε ο 16χρονος Ηλίας από την Παλλήνη

Τρόμος από αδέσποτες σφαίρες σε σχολεία των Αχαρνών! «Περιμένουμε το επόμενο τραγικό περιστατικό» (video)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *