18/04/2024 9:28 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τι συνέβη με το νεκρό δελφίνι στην παραλία του Μαραθώνα (φωτό)

Η άμεση επέμβαση του Λιμεναρχείου Ραφήνας και το λάθος από κάτοικο


Ένα μικρό σε μέγεθος δελφίνι είχε ξεβραστεί στην παραλία Μαραθώνα και διαπιστώθηκε αμέσως ότι ήταν νεκρό. Σύμφωνα με την ανάρτηση της κ. Ιωάννας Χασιώτη στο Facebook το άτυχο δελφίνι βρέθηκε εξω από το μαγαζί Μύθος και κάλεσαν το λιμεναρχείο. Όπως έγραψε δεν βρέθηκε κάποιος από το λιμεναρχείο στο σημείο και γι αυτό έκανε την ανάρτηση ώστε να το δει κάποια αρμόδια αρχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του irafina.gr, ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο περίπου στις 11:00 το πρωί της Κυριακής και στο σημείο βρέθηκαν άνδρες του Λιμενικού από τη Ραφήνα.

Αφού έκαναν καταγραφή του περιστατικού, φωτογράφισαν το δελφίνι και ενημέρωσαν σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «ΑΡΙΩΝ» αλλά και τον Δήμο Μαραθώνα

Το δελφίνι ήταν όντως νεκρό και έπρεπε οι αρμόδιοι από το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών να πραγματοποιήσουν εξέταση και να πάρουν δείγματα ώστε να βρεθεί η αιτία θανάτου, καθώς το κήτος δεν είχε εξωτερικά τραύματα

Μέχρι όμως να βρεθεί η κτηνίατρος στο σημείο, κάποιος κάτοικος της περιοχής, έσπρωξε ξανά το δελφίνι στη θάλασσα με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ρεύματα και να χαθεί.

Όταν κάτοικοι ή περαστικοί εντοπίζουν κάποιο δελφίνι, φώκια ή ακόμα και θαλάσσια χελώνα, που έχει ξεβράσει η θάλασσα στην ακτή δεν θα πρέπει να επεμβαίνουν αλλά να ειδοποιούν τις αρμόδιες αρχές (το λιμενικό ή κάποιο από τα κέντρα διάσωσης) και να ακολουθούν τις οδηγίες που θα τους δοθούν.

Διαβάστε ακόμη:

Ο ψευτογιατρός στο Κορωπί είχε πελάτη τον… Μητσοτάκη!!!

Aγωνία! Εξαφανίστηκε ο 16χρονος Ηλίας από την Παλλήνη

Τραγωδία στο Μάτι! Λύγισαν όλοι στην δίκη – «Έδεσα το νεκρό πατέρα μου με το ράσο του»

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *