29/03/2024 7:41 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έρχεται κακοκαιρία στην Ανατολική Αττική! Πότε θα έρθουν καταιγίδες

Παρακαλούμε για την ασφάλειά σας, ακολουθείτε τις σχετικές οδηγίες Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας


Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ο νομός της Αττικής θα χτυπηθεί από τις προμεσημβρινές ώρες. Ο Τάσος Αρνιακός στη σημερινή του πρόγνωση αναφέρει ότι μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στον νομό από τις 2 και μετά, και ιδιαίτερα στην Αθήνα στις 4 με 5 το μεσημέρι.

Προσοχή συνιστά και ο Σάκης Αρναούτογλου στην Αττική το μεσημέρι, όπου αναμένεται ένα πέρασμα ισχυρών μπορών.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής ενώ η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής έχει διενεργήσει όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους και καθαρισμούς, τόσο των ρεμάτων όσο και των φρεατίων υδροσυλλογής στις περιοχές του δικτύου αρμοδιότητάς της και βρίσκεται σε επιφυλακή.

Επιπλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΕΑΑ έχουν ενημερώσει σχετικά τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς της περιοχής για την προστασία και την αποφυγή των συνεπειών από πιθανή επικείμενη επικινδυνότητα και βρίσκονται σε συνεργασία με τους υπόλοιπους κρατικούς φορείς για την έγκαιρη λήψη μέτρων πρόληψης και συντονισμού.

Τέλος, προτρέπονται οι πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις και να μην διασχίζουν για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρήσει, πεζοί ή με όχημα αλλά και να αποφεύγουν την διέλευση κάτω από μεγάλα δένδρα και πινακίδες καθ’ όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων. Ακόμα συνιστάται η αποφυγή διαμονής σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους, κυρίως σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές.

Παρακαλούμε για την ασφάλειά σας, ακολουθείτε τις σχετικές οδηγίες Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε ακόμη:

Η αδιαφορία για τα ΑΜΕΑ, καθίσταται μία νοσηρή “κανονικότητα” στον Δήμο Παλλήνης

Τι συνέβη με το νεκρό δελφίνι στην παραλία του Μαραθώνα (φωτό)

Τραγωδία στο Μάτι! Λύγισαν όλοι στην δίκη – «Έδεσα το νεκρό πατέρα μου με το ράσο του»

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *