19/04/2024 11:37 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ηλιακοί θερμοσίφωνες Solar Star: Επιδότηση μέχρι και 1.000 ευρώ! Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα

Μαθε πως θα πετύχεις μεγαλύτερη οικονομία καλώντας τωρα στο 2294152600 για να μιλήσεις με εναν εξειδικευμένο εκπρόσωπο μας!


Oι ηλιακοί θερμοσίφωνες Solar Star σας ενημερώνουν: Στα σκαριά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας φαίνεται πως βρίσκεται το πρόγραμμα για την εγκατάσταση νέου ηλιακού θερμοσίφωνα. Το εν λόγω -πρόγραμμα- αναμένεται να αρχίσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2023 και οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων δικαιούχων θα υποβάλονται στην πλατφόρμα του gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet προκειμένου να λάβουν τα σχετικά vouchers.

Το εν λόγω πρόγραμμα θα επιδοτεί με 800 ευρώ έως 1.000 ευρώ την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα ή και την αντικατάσταση του παλαιού, σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί.

Το μοντέλο του προγράμματος

Το μοντέλο του προγράμματος αναμένεται να βασιστεί στο μοτίβο του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» το οποίο επιχορηγούσε πολίτες για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές. Στο Πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν μόνο τα κλιματιστικά, τα ψυγεία και οι καταψύκτες.

Υπενθυμίζεται δε πως τα εισοδηματικά κριτήρια για την συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» ήταν τα εξής:

  • Πρώτη κατηγορία: Όσοι είχαν μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας κάτω των 5.000 ευρώ επιδοτούνταν με 50%
  • Δεύτερη κατηγορία: Όσοι είχαν μέσο ετήσιο εισόδημα μεταξύ 5.000 ευρώ και 10.000 ευρώ επιδοτούνταν με 45%
  • Τρίτη κατηγορία: Όσοι είχαν μέσο ετήσιο εισόδημα μεταξύ 10.000 και 20.000 ευρώ επιδοτούνταν με 35%
  • Τέταρτη κατηγορία: Όσοι είχαν μέσο ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ επιδοτούνταν με το 30%

Το μέσο ετήσιο εισόδημα υπολογίζονταν ως το πηλίκο του συνολικού εισοδήματος δια τον αριθμό των μελών μιας οικογένειας.

Σημειώνεται δε πως ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας δήλωσε πρόσφατα για το πρόγραμμα που αφορά τους θερμοσίφωνες πως θα “τρέξει” από το 2023 με χρονικό ορίζοντα μέχρι και την Άνοιξη.

Θα είναι καλύτερα εάν ανοίξει τον Μάρτιο η πλατφόρμα και κατ’ επέκταση εάν αρχίσει τότε η αντικατάσταση, γιατί θα είναι καλύτερος ο καιρός, είχε επισημάνει ο κ. Σκρέκας. «Μελετούμε και θα προδημοσιευτεί ο οδηγός για ένα πρόγραμμα που αφορά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Θεωρούμε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια πλατφόρμα. Θα έχει βελτιωθεί και ο καιρός, γιατί η Άνοιξη και μετά είναι η περίοδος που γίνονται οι οικοδομικές εργασίες», είχε σημειώσει μεταξύ άλλων.

Θερμοσίφωνας: Δείτε πόσο ρεύμα καίει

Ο θερμοσίφωνας καλύπτει το 15% με 25% του συνολικού κόστους ενέργειας του σπιτιού. Επίσης επισημαίνεται πως όταν είναι αναμμένος ο θερμοσίφωνας θα πρέπει να κλείσει όταν περάσουν τα 30 λεπτά για να έχουν οι πολίτες μείωση έως και 20 ευρώ στο τετράμηνο. Για να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας οι πολίτες θα πρέπει ο θερμοσίφωνας να έχει ελάχιστη κατανάλωση 3.000W και μέγιστη μέγιστη κατανάλωση 5.500W.

Μαθε πως θα πετύχεις και εσυ μεγαλύτερη οικονομία καλώντας τωρα στο 2294152600 για να μιλήσεις με εναν εξειδικευμένο εκπρόσωπο μας!

Solar Star Ραφήνας

Αγίου Χρυσ. Σμύρνης 9, τηλ. 22941 52600, 698 0115722

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *