19/04/2024 4:41 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το σπίτι μινιατούρα των 65 τ.μ. στην Αρτέμιδα που… κρέμεται στον αέρα! (φωτό)

Η διώροφη κατοικία παρά τα λίγα τετραγωνικά καλύπτει τις ανάγκες μια οικογένειας


Εάν περάσετε από την Αρτέμιδα (ή Λούτσα, όπως την γνωρίζουμε οι περισσότεροι) είναι πολύ πιθανό να δείτε μπροστά στα μάτια σας ένα μικρό αρχιτεκτονικό «θαύμα». Ένα σπίτι μινιατούρα μόλις 65 τ.μ. που μοιάζει να αιωρείται ή αλλιώς να… κρέμεται στον αέρα!

Η κατασκευή του που δίνει αυτήν την ψευδαίσθηση της αιώρησης δεν εντυπωσιάζει μόνο με την εξωτερική εμφάνισή της, αλλά και με τους ευρηματικούς τρόπους με τους οποίους οι σχεδιαστές έχουν κατορθώσει να εκμεταλλευτούν κάθε σπιθαμή του.

Με εμβαδόν που μόλις που φτάνει τα 65 τετραγωνικά, θα περίμενε κανείς να στερείται χώρων και ανέσεων, όμως η ομάδα που ανέλαβε την κατασκευή του φρόντισε να εισάγει διάφορες καινοτομίες οι οποίες εκτοξεύουν την λειτουργικότητά του.

Πρόκειται για ένα έργο την υλοποίηση του οποίου ανέλαβε η εταιρεία «Buerger Katsota Architects» και μάλιστα για αυτό απέσπασε τιμητικό έπαινο στα Βραβεία Αρχιτεκτονικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής για το 2022!

Αρχικά σχεδιάστηκε με τα χαρακτηριστικά μιας εξοχικής κατοικίας, αλλά στην πορεία ενσωματώθηκαν διάφορες ιδέες προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες μιας οικογένειας σε μόνιμη βάση ενώ καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το κόστος κατασκευής να παραμείνει σε οικονομικά επίπεδα.

Η διώροφη κατοικία ουσιαστικά αποτελείται από δύο διαφορετικούς όγκους πάνω σε σκυρόδετη βάση, με εκείνο που βρίσκεται στο πάνω μέρος να δίνει την ψευδαίσθηση ότι αιωρείται στο κενό. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι το γεγονός ότι η κατασκευή είναι τέτοια προκειμένου να εξασφαλίζει άνετους χώρους στα υπνοδωμάτια και στο λουτρό που βρίσκονται γύρω από ακόμη ένα χώρο που λειτουργεί ως γραφείο-κλιμακοστάσιο.

Εκείνο που επίσης ξεχωρίζει στο ισόγειο είναι ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή χωρητικότητα και ευελιξία ενώ το μάτι «ξεκουράζεται» χάρη στην οπτική επαφή με τον εξωτερικό κήπο. Τέλος τα τζάμια και τα παράθυρά του έχουν τοποθετηθεί έτσι προκειμένου να γίνεται απόλυτα εκμεταλλεύσιμο το φυσικό φως που προσφέρει ο ασύγκριτος ελληνικός ήλιος.

Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργη Γερόλυμπου / menshouse.gr

Διαβάστε ακόμη:

Αυτός μαχαίρωσε τον 22χρονο έξω από το μπαρ στην Αρτέμιδα

Κλοπές: Αυτοί είχαν ρημάξει τα σπίτια σε Ραφήνα και Νέα Μάκρη (φωτό)

Συμπλοκή ανήλικων σε εμπορικό κέντρο στα Σπάτα – Στο Παίδων οι 16χρονοι

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *