19/04/2024 9:40 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Υπόθεση βιασμού 12χρονης! Οικογενειάρχης και πατέρας παιδιών ο 49χρονος από τα Σπάτα

Μιλούσαν με ψεύτικα προφίλ με το παιδί στην εφαρμογή γνωριμιών που είχε δημιουργήσει ο Μίχος


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Ως γνωστόν συνελήφθησαν άλλοι πέντε βιαστές της ανήλικης. Οι τρείς είναι κάτοικοι Κολωνού και γείτονες του Μίχου. Οι άλλοι δύο, ο 49χρονος στα Σπάτα και ο 50χρονος από τον Πειραιά, όλοι με οικογένειες με παιδιά, μιλούσαν με ψεύτικα προφίλ με το παιδί στην εφαρμογή γνωριμιών που είχε δημιουργήσει ο Μίχος και ήταν επίσης δύσκολη η ταυτοποίησή τους μέσω των ψηφιακών αναλύσεων.

Συγκεκριμένα γνωστός του Ηλία Μίχου ήταν ο 65χρονος γιατρός, ο οποίος φέρεται να βίασε τουλάχιστον τρεις φορές και μάλιστα μέσα στο ιατρείο του τη 12χρονη. Τον ρόλο του γιατρού «ξεκλείδωσε» το παιδί σε μία πέμπτη μυστική κατάθεση που έδωσε στον αρμόδιο ανακριτικό λειτουργό και σε ειδικό παιδοψυχολόγο της Ασφάλειας και στην οποία περιέγραψε και άλλα πρόσωπα. Κατά συνέπεια ο αριθμός των ανθρώπων που βίασαν τη 12χρονη και οι συλλήψεις αναμένεται να αυξηθούν.

Οι τρεις από τους 5 συλληφθέντες είναι κάτοικοι Κολωνού και γείτονες του Μίχου με τον οποίο φαίνεται να είχαν και κοινωνικές σχέσεις. Οι δύο Πακιστανοί και ο γιατρός φαίνεται πως έκλειναν τα ραντεβού απευθείας με τον Μίχο και για τον λόγο αυτό αρχικά ήταν δύσκολη η ταυτοποίησή τους, καθώς δεν είχαν διαδικτυακή επαφή με το παιδί.

Ωστόσο η πέμπτη κατάθεση της 12χρονης και οι περιγραφές που έδωσε τόσο για τον γιατρό όσο και για τους δύο Πακιστανούς οδήγησε στην ταυτοποίηση και τη σύλληψή τους.

Οι άλλοι δύο, ο 49χρονος στα Σπάτα και ο 50χρονος από τον Πειραιά, όλοι με οικογένειες με παιδιά, μιλούσαν με ψεύτικα προφίλ με το παιδί στην εφαρμογή γνωριμιών που είχε δημιουργήσει ο Μίχος και ήταν επίσης δύσκολη η ταυτοποίησή τους μέσω των ψηφιακών αναλύσεων.

Οι ειδικοί των εργαστηρίων βρήκαν τελικά τη λύση με αποτέλεσμα να φτάσουν στα ίχνη τους και να τους συλλάβουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται κι άλλες συλλήψεις βιαστών της 12χρονης.

Ταραχοπούλου: Η 12χρονη αναγνώρισε τους πέντε συλληφθέντες

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Πέμπτη, η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου, συνήγορος της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, που έχει βρεθεί τους τελευταίους μήνες στο επίκεντρο της δυσώδους υπόθεσης μαστροπείας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Αναφερόμενη στις πέντε συλλήψεις που έγιναν την Τετάρτη, όταν οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ένας 65χρονος ιατρός, η δικηγόρος είπε ότι «στην τελευταία κατάθεση της μικρής, στις 3 Φεβρουαρίου, αναγνώρισε κάποια άτομα και αναμέναμε να βγουν τα εντάλματα σύλληψης».

Η κ. Ταραχοπούλου αναφέρθηκε και στην πρώτη συνάντηση της ανήλικης με την προφυλακισμένη μητέρα της, μετά από μήνες, λέγοντας ότι «είδε την μητέρα της, στις 20:30 το βράδυ, μαζί με τον αδελφό της. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή, έκλαιγαν όλοι, ακόμη και η ψυχολόγος που ήταν παρούσα. Ήταν πολύ δύσκολο το παιδί να φεύγει και να αφήνει την μητέρα του στην φυλακή, γιατί το παιδί αισθάνεται ενοχές για όσα έχουν συμβεί στην οικογένεια της»

Η δικηγόρος αναφέρθηκε σε «συνεχείς, πολύωρες και εξαντλητικές καταθέσεις του παιδιού στην ΓΑΔΑ, όχι στο σπίτι του» και σημείωσε ότι «η Πολιτεία δεν έχει κάνει ότι πρέπει και δεν υπάρχει ένα σχέδιο και μια μέριμνα της Πολιτείας για το παιδί και για όλη την οικογένεια», αναφέροντας ότι παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, ακόμη δεν παρέχεται στην 12χρονη κατ΄ οίκον διδασκαλία, προκειμένου να υπάρχει αυξημένη προστασία της.

Διαβάστε ακόμη:

Το σπίτι μινιατούρα των 65 τ.μ. στην Αρτέμιδα που… κρέμεται στον αέρα! (φωτό)

Κλοπές: Αυτοί είχαν ρημάξει τα σπίτια σε Ραφήνα και Νέα Μάκρη (φωτό)

Προαστιακός: Προσφορές από το καλοκαίρι για τα μεγάλα έργα προς Ραφήνα, Λαύριο

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *