28/03/2024 5:27 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τι συμβαίνει με τα νερά της θάλασσας στις παραλίες της Αρτέμιδας! Να ανησυχούμε;

Τι απαντά ο ερευνητής του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και Φυσικός και ωκεανογράφος, Λεωνίδας Περιβολιώτης


Καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει στους πολίτες από το φαινόμενο που παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα σε παραλίες της Αρτέμιδας και σύμφωνα με το οποίο τα νερά της θάλασσας «αποτραβιούνται» για κάποια μέτρα από το σταθερό σημείο όπου «σκάει» το κύμα.

Αυτό επισημαίνει με συνέντευξή του στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr, ο ερευνητής του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και Φυσικός και ωκεανογράφος, Λεωνίδας Περιβολιώτης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Περιβολιώτης, εξηγεί τη σχέση του φαινομένου με μετεωρολογικά στοιχεία και τα βαρομετρικά υψηλά που επικρατούν αυτό το χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Παράλληλα εξηγεί γιατί το συγκεκριμένο γεγονός δεν πρέπει να συνδυάζεται με αστρονομικά στοιχεία που προκαλούν την παλίρροια.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας κάνει σαφές ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με τον πρόσφατο σεισμό στην Τουρκία ούτε βέβαια ότι αυτό που βλέπουμε στις θάλασσες της Αρτέμιδας αποτελεί προάγγελο κάποιας καταστροφής.

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, θεωρείται ο πλέον έγκυρος φορέας της χώρας μας για θέματα που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον και είναι κρατικός ερευνητικός οργανισμός που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ακούστε παρακάτω την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του στελέχους του ΕΛΚΕΘΕ, Λεωνίδα Περιβολιώτη:

Διαβάστε ακόμη:

Αρτέμιδα: Μπούκαραν σε σπίτια, την ώρα που διασκέδαζε ο κόσμος στη “Λευκή Νύχτα”

Επέστρεψε “σπίτι” της η 15χρονη Αναστασία! Την είχαν βρει στον Μαραθώνα και ξανα-εξαφανίστηκε

Ποια είναι η γυναίκα που έχασε τη ζωή της στον Σχινιά

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *