28/03/2024 6:55 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Solar Star: Γιατί πρέπει κάθε σπίτι να έχει έναν ηλιακό θερμοσίφωνα

Όλο και περισσότεροι προσπαθούν να εξοικονομήσουν ενέργεια στα σπίτια τους


Oι ηλιακοί θερμοσίφωνες Solar Star είνια πάντα στο πλευρό του καταναλωτή και γι αυτό σας ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τους ηλιακούς θερμοσίφοωνες. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να εξοικονομήσουν ενέργεια στα σπίτια τους, ωστόσο η απουσία χρημάτων καθυστερεί και εμποδίζει ή απαγορεύει σε αρκετούς πολίτες να κάνουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Όμως ακόμα και έτσι αρκετοί πολίτες παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις τεχνολογικές εξελίξεις, ευελπιστώντας σε πτώση των τιμών στην ενέργεια, κοιτώντας τα μέσα που θα μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας (ηλιακοί θερμοσίφωνες, αντλίες θερμότητας). Με δεδομένο πως αρκετοί πολίτες γύρισαν την πλάτη τους στο φυσικό αέριο το ενδιαφέρον συγκέντρωσαν άλλες λύσεις.

Αρκετοί πολίτες που είχαν εγκαταστήσει λέβητες φυσικού αερίου αλλά είχαν κρατήσει και τους λέβητες πετρελαίου προτίμησαν να τους κάνουν συντήρηση με 100-150 ευρώ και να τους θέσουν σε λειτουργία. Άλλοι αρκέστηκαν στην κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση μόνο με τα air-condition.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με ενδιαφέρον το πρόγραμμα επιδότησης ηλιακών θερμοσιφώνων. Όπως αναφέρουν επαγγελματίες της αγοράς στο iEnergeia.gr το τελευταίο χρόνο έχουν ανέβει οι τιμές των υλικών των ηλιακών θερμοσιφώνων κατά 20-25%, γεγονός που έχει όπως είναι αντιληπτό οδηγήσει σε αύξηση στις τελικές τιμές. «Αν είχαμε παλιά 10 πελάτες, πλέον έχουμε 4» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, χωρίς δεύτερη σκέψη υπογραμμίζουν πως από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να υπάρχουν σε ένα σπίτι είναι και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες. Βέβαια, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος αγοραστής. Για μια 4μελή οικογένεια τα 160 λίτρα είναι μια σωστή επιλογή. Επιπλέον, οι τιμές και η απόδοση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα διαφέρουν ανάλογα με το υλικό που είναι κατασκευασμένος. Αν είναι γαλβανιζέ, ανοξείδωτος ή χάλκινος.

Αντλίες θερμότητας

Μία ακριβότερη επιλογή με μακροπρόθεσμη απόσβεση είναι οι αντλίες θερμότητας το κόστος των οποίων μπορεί να φτάσει και τα 3.500 ευρώ. Ανάλογα με τα τ.μ. του σπιτιού ανεβαίνει το κόστος. Επίσης, μια σημαντική απορία υποψήφιων αγοραστών είναι τι γίνεται με τα υφιστάμενα σώματα. Αν υπάρχει αυτονομία στο σπίτι μπορούν να διατηρηθούν. Διαφορετικά χρειάζεται καινούργια εγκατάσταση σωληνώσεων.

  • Καλέστε στο 2294152600 για να μιλήσετε με εναν εξειδικευμένο εκπρόσωπό μας!

Solar Star Ραφήνας

Αγίου Χρυσ. Σμύρνης 9, τηλ. 22941 52600, 698 0115722

Διαβάστε ακόμη:

Αρτέμιδα: Μπούκαραν σε σπίτια, την ώρα που διασκέδαζε ο κόσμος στη “Λευκή Νύχτα”

Επέστρεψε “σπίτι” της η 15χρονη Αναστασία! Την είχαν βρει στον Μαραθώνα και ξανα-εξαφανίστηκε

Ποια είναι η γυναίκα που έχασε τη ζωή της στον Σχινιά

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *