25/04/2024 2:25 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου: Εκδήλωση για την επέτειο των 110 χρόνων απελευθέρωση των Ιωαννίνων (φωτό)

Έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου «Ηπειρώτικο Μοιρολόι» του Christopher King


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου διοργάνωσε εκδήλωση – ομιλία για την επέτειο των 110 χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων και σε συνδυασμό με την παρουσία του βραβευμένου συγγραφέα Κρίστοφερ Κινγκ, συνέχισε την εκδήλωση με μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση του βιβλίου του, «Ηπειρώτικο Μοιρολόι».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 18/02/2023 και ώρα 19:30 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας σε πολύ ζεστό κλίμα και παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου.

Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές:

Τσουκαλά Αμαλία – Απόφοιτο Κλασικής Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΠΜΣ Μεσαιωνικής Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας ‘’Κοραής’’.

• Κωνσταντάρα Κωνσταντίνο – Πολιτικό επιστήμονα, συγγραφέα, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Κρωπίας και πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Κρωπίας «ΣΦΗΤΤΟΣ» .

• Τσόντζο Κωνσταντίνο – Πτυχιούχο Μηχανολόγο-Μηχανικό με καταγωγή από την Πέτρα Ζαγορίου.

• Γεωργίτση Κωνσταντίνα – Απόφοιτο του Πανεπιστημίου Πειραιώς του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, η οποία μας διάβασε μικρά αποσπάσματα από το βιβλίο «Παπαρούνες τον χειμώνα» , του Βασίλη Ζώνιου.

Ευχαριστούμε θερμά τον συγγραφέα Βασίλη Ζώνιο που μας έδωσε την έγκριση του για να διαβάσουμε κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο του και για την βοήθεια της επιλογής των κειμένων/αποσπασμάτων από το βιβλίο του.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο συγγραφέας Christopher King, βραβευμένος και με Grammy για την δουλειά του ως μουσικός ερευνητής και παραγωγός, μας παρουσίασε το βιβλίο του «Ηπειρώτικο Μοιρολόι» συνοδεία ακουσμάτων σε πρωτότυπες ηχογραφήσεις βινυλίου σχετικές με το θέμα του βιβλίου. Η παρουσίαση του βιβλίου από τον συγγραφέα σε συνδυασμό με τα παλαιά ακούσματα των βινυλίων, συνεπήραν το κοινό ξυπνώντας στην μνήμη του μυαλού τους «παλιακές θύμισες»!!!

• Ευχαριστούμε την Σιώζου Πένυ – Απόφοιτο Αγγλικής Φιλολογίας, για την μετάφραση της ομιλίας του συγγραφέα από τα αγγλικά στα ελληνικά.

• Ευχαριστούμε την δημοτική αρχή για την παραχώρηση του χώρου της εκδήλωσης.

• Ευχαριστούμε τον Άγγελο Νικόλαο για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κρωπίας κος. Κιούσης Δημήτριος , ο Βουλευτής Αν. Αττικής κος Οικονόμου Βασίλειος , οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κρωπίας κος. Γρίβας Θεόδωρος και κος. Ντούνης Ανδρέας , ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Κρωπίας κος. Κωνσταντάρας Κωνσταντίνος (ο οποίος ήταν και ομιλητής στο πάνελ) και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κος. Κερασιώτης Διονύσιος, κος. Ντούνης Σταμάτιος και κος. Τσόγκας Φώτιος.

Μετά τιμής
ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Τόκης Κων/νος

Διαβάστε ακόμη:

Νέες προσλήψεις στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Αποκριάτικο ξεφάντωμα το Σάββατο στην κεντρική πλατεία Ραφήνας

Σοκ στο Πόρτο Ράφτη! Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε δένδρο κι έγινε σμπαράλια (φωτό)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *