25/04/2024 1:41 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εσύ το ήξερες; Η κούκλα ηθοποιός Αναστασία Παντούση μεγάλωσε στα Σπάτα

Τα παιδικά χρόνια, οι σπουδαίοι ρόλοι και ο έρωτας με τον Ιωάννη Παπαζήση


Η κούκλα νηπιαγωγός πέρασε το «Κόκκινο ποτάμι» της υποκριτικής και είπε «Σμύρνη μου αγαπημένη» στην αγκαλιά του ωραίου Ιωάννη Παπαζήση. Η Αναστασία Παντούση πέρασε τα παιδικά της χρόνια στα Σπάτα κι από μικρή εκτός των παιδιών που λάτρευε, ήθελε να γίνει ηθοποιός. Κια τα κατάφερε μια χαρά…

To «ποτάμι» της τέχνης οδήγησε την Αναστασία Παντούση στον «Πόντο» και στη «Σμύρνη», ενώ ο «χείμαρρος» του έρωτα την έστειλε κατευθείαν στην αγκαλιά του αγαπημένου της Ιωάννη Παπαζήση. Η γοητευτική και ταλαντούχα ηθοποιός επέστρεψε τη φετινή σεζόν στον ρόλο της «Ιφιγένειας», που την αγάπησε το ευρύ τηλεοπτικό κοινό, στη συνέχεια της υπερπαραγωγής του Open και του Μανούσου Μανουσάκη «Το κόκκινο ποτάμι».

Μετά τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού που εκτυλίχθηκε στον πρώτο κύκλο του σίριαλ, οι επιζήσαντες πρόσφυγες φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, αναζητώντας μια νέα πατρίδα.

Γεννημένη στην Αθήνα στις 10 Απριλίου του 1991 η Αναστασία Παντούση μεγάλωσε στα Σπάτα και μοιράζει την καταγωγή της ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη, από την πλευρά του πατέρα της, και τη Μάνη, τόπο καταγωγής της μητέρας της. Η ίδια φοίτησε σε μουσικό σχολείο, καθώς έδειξε από νωρίς έφεση στα καλλιτεχνικά δρώμενα και έμαθε να παίζει φαγκότο. «Τα παιδικά μου χρόνια στα Σπάτα ήταν ωραία, ήταν χωριό -κι ακόμα χωριό είναι-, οπότε ήμασταν συνέχεια έξω στη γειτονιά και παίζαμε. Μετά δεν πήγα στο γυμνάσιο στα Σπάτα, αλλά στο Μουσικό της Παλλήνης. Ηξερα από μικρή ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός.

Από το δημοτικό φορούσα τα ρούχα της μαμάς κι έπαιζα παραστάσεις στους γονείς μου. Εχω έναν μικρότερο αδελφό, που είναι φυσικοθεραπευτής. Ο πατέρας μου είναι γυμναστής και η μητέρα μου διακοσμήτρια. Ωστόσο, έχουν μια καλλιτεχνική φλέβα, η μαμά ζωγραφίζει, ενώ ο μπαμπάς έπαιζε κιθάρα παλιά» έχει αναφέρει η ίδια σε παλιότερη συνέντευξή της.

Οι σπουδές

Με το που αποφοίτησε από το σχολείο, στα 18 της, η Αναστασία ξεκίνησε να σπουδάζει νηπιαγωγός έπειτα από προτροπή των γονιών της. Η ίδια είχε αποφασίσει ήδη να σταδιοδρομήσει στον χώρο της υποκριτικής, αλλά οι γονείς της είχαν ενδοιασμούς. «Τους προβλημάτιζε το γεγονός πως ένας ηθοποιός δεν έχει πάντα σταθερή δουλειά. Οπότε με προέτρεψαν να το κάνω παράλληλα με κάτι άλλο. Κι επειδή ανέκαθεν είχα δύο λατρείες, τις τέχνες και τα παιδιά, αποφάσισα να πάω σε μια ιδιωτική σχολή για νηπιαγωγούς, την οποία και τελείωσα. Η φοίτηση ήταν τριετής.

Παράλληλα με τις σπουδές παρακολουθούσα σεμινάρια υποκριτικής. Συνδύαζα και τα δύο και ήμουν ευχαριστημένη τόσο εγώ όσο και οι γονείς μου» έχει εξομολογηθεί στο παρελθόν. Η συνέχεια τη βρήκε να κάνει την πρακτική της ως νηπιαγωγός, αλλά επειδή απογοητεύτηκε από τον τρόπο που λειτουργούν τόσο τα ιδιωτικά όσο και τα δημόσια νηπιαγωγεία αποφάσισε τελικά να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην υποκριτική. Το ξεκίνημά της, μάλιστα, έγινε με μια παιδική παράσταση.

Το καλοκαίρι του 2014 πέρασε από κάστινγκ για την καθημερινή σειρά του ANT1 «Οι Συμμαθητές» και κέρδισε έναν ρόλο στο βασικό καστ του πρώτου κύκλου, κάνοντας έτσι το ντεμπούτο της στην τηλεόραση. Στις αρχές της επόμενης χρονιάς έπαιξε στην αισθηματική τηλεταινία «Κάνε το βήμα» μαζί με τους Σταύρο Σβήγκο και Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, ενώ την επόμενη σεζόν πήρε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη δραματική σειρά «Σαν οικογένεια» που προβλήθηκε σε κυπριακό κανάλι. Τον Σεπτέμβριο του 2017 εντάχθηκε στο καστ του δεύτερου κύκλου της καθημερινής σειράς του Alpha «Ελα στη θέση μου», όπου και παρέμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019.

Με τον Μανουσάκη

Εναν μήνα μετά έγινε γνωστό πως επιλέχθηκε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ιφιγένειας Νικολαΐδη στο ιστορικό σίριαλ του Open «Το κόκκινο ποτάμι», σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη. «Ηταν, θυμάμαι, μια εβδομάδα που συζητούσα τελείως διαφορετικά πράγματα. Επρόκειτο να κλείσω κάπου αλλού και ξαφνικά δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από το γραφείο του κ. Μανουσάκη και συγκεκριμένα από τη συνεργάτιδα του σκηνοθέτη, κυρία Χρύσα Ψωμαδέλη. Μου είπε ότι θέλει να με δει από κοντά ο κ. Μανουσάκης.

Κλείσαμε ραντεβού και πήγα και γνώρισα από κοντά τον σκηνοθέτη. Την επομένη της συνάντησής μας με πήρε τηλέφωνο ξανά η κυρία Ψωμαδέλη και μου ζήτησε να πάω επειγόντως στο γραφείο. Εκεί ο κ. Μανουσάκης μου είπε ότι με θέλει για πρωταγωνίστρια…» θα περιγράψει η ίδια σε δηλώσεις της μετά την πρεμιέρα της σειράς.

Το «Κόκκινο ποτάμι» αποδείχτηκε καρμικό για την Αναστασία Παντούση. Οχι μόνο επειδή οδήγησε τα επόμενα βήματά της στο σινεμά, στην ταινία της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου, αγαπημένη», όπου κατάφερε να ξεχωρίσει επίσης με το ταλέντο της, αλλά και για έναν ακόμη λόγο, προσωπικής φύσεως. Στα γυρίσματα γνώρισε τον Ιωάννη Παπαζήση. Και κάπως έτσι η τέχνη αντέγραψε τη ζωή. Οι δυο ηθοποιοί ερωτεύτηκαν, επιλέγοντας αρχικά να κρατήσουν τη σχέση τους μυστική. Τίποτε, όμως, δεν μένει κρυφό για πολύ, εδικά από την «Espresso», που αποκάλυψε στις αρχές Απριλίου του 2021 την είδηση για τον χωρισμό του πρωταγωνιστή από την επί 15 χρόνια σύντροφό του, τραγουδίστρια Βανέσα Αδαμοπούλου.

Στο «Κόκκινο Ποτάμι» με τον Ιωάννη Παπαζήση

Από την άλλη μεριά, στις αρχές Μαρτίου του ίδιου χρόνου, η Αναστασία Παντούση είχε επιβεβαιώσει έμμεσα σε συνέντευξή της τον δικό της χωρισμό από τον επί οκτώ χρόνια σύντροφό της. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε ακριβώς οι δύο χωρισμένοι καλλιτέχνες ένωσαν τελικά τις… μοναξιές τους. Οπως λέγεται, έγιναν αρχικά φίλοι και κάπου παρακάτω προέκυψε και το ερωτικό στοιχείο στη σχέση τους. Το σίγουρο είναι πως η σπίθα μεταξύ τους… άναψε στο «Κόκκινο ποτάμι», όπου υποδύθηκαν το ζευγάρι που βίωσε έναν μεγάλο έρωτα με τραγικό φινάλε. Στη ζωή τους, ευτυχώς, δεν υπάρχουν τραγωδίες.

Αναστασία Παντούση και Ιωάννης Παπαζήσης full in love

Προς το παρόν το ειδύλλιό τους προχωράει όμορφα, με τους ίδιους να έχουν χαλαρώσει και να μην κρύβονται πια. «Είμαι ερωτευμένη και είμαι πολύ καλά. Δεν θέλω να μιλάω όμως για τα προσωπικά μου, γιατί είναι ένας φαύλος κύκλος αυτός. Αν αρχίσεις και μιλάς, μετά θα έρθουν κι άλλες ερωτήσεις. Κι εγώ θέλω κάπως να το κρατάω για εμένα…» έχει δηλώσει για τη σχέση τους, αποκαλύπτοντας ωστόσο (σε άλλη συνέντευξή της) πως εκτιμά το ταλέντο του Ιωάννη Παπαζήση και αγαπά τον χαρακτήρα του. «Είναι ένας ηθοποιός που θεωρώ ότι μαγεύει με την υποκριτική και τον επαγγελματισμό του. Αυτό το θαυμάζω πολύ» έχει πει.

newsbreak.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ραφήνα! Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Κονταξάκης σε ηλικία 54 ετών

Αυτές είναι οι τιμές για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας σε Ραφήνα, Πόρτο Ράφτη, Ωρωπό & Σούνιο

Πόρτο Ράφτη: Διαρρήκτες έσπασαν τα κάγκελα και άρπαξαν ότι βρήκαν (φωτό)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *