24/04/2024 9:01 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χρήστος Αλεξίου: Ο παιδικός φίλος του Μάριου Φραγκούλη στη Νέα Μάκρη που έφυγε νωρίς

Το γελαστό παιδί με την ανοιχτή καρδιά και την θετική διάθεση, που μετέφερε το αστείρευτο χαμόγελό του στους υπόλοιπους


Ο Χρήστος, με τα εκπληκτικά του πάρτι μασκέ και την αστείρευτη όρεξη για ζωή, πάλευε τα τελευταία χρόνια, αλλά σε αυτό τον αγώνα δεν τα κατάφερε. O παιδικός φίλος του Μάριου Φραγκούλη, τον οποίο αποχαιρέτησε λέγοντας: “ήταν ο αγαπημένος παιδικός μας φίλος που ζήσαμε, μεγαλώσαμε μαζί στην Νέα Μάκρη…από έξι χρονών και μετά”!

Η προχθεσινή ανάρτηση του Μάριου Φραγκούλη ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Το «αντίο στον Χριστάκη με τον οποίο μεγαλώσαμε μαζί από 6 ετών» δεν ήταν ο μοναδικός αποχαιρετισμός προς τον Χρήστο Αλεξίου που έχασε μια μεγάλη μάχη, έχοντας όμως νωρίτερα προλάβει να κερδίσει πάρα πολλές στα 54 χρόνια που έζησε.

Για τον Χρήστο Αλεξίου είχαν να πουν μόνο καλά λόγια όσοι τον γνώριζαν. Στην ιστοσελίδα bikeit.gr, αποχαιρέτησαν έναν φίλο που καβαλούσε τις μηχανές και έφτασε να αγωνίζεται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα enduro.

«Άνοιξε τα φτερά του για τα μονοπάτια του ουρανού, αφού πρώτα άφησε το στίγμα του εδώ κάτω. Ως αγωνιζόμενος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα enduro, ο Χρήστος ήταν πάντα ο άνθρωπος με την ανοιχτή καρδιά και την θετική διάθεση, που μετέφερε το αστείρευτο χαμόγελό του στους υπόλοιπους. Άφησε στην άκρη την τεχνολογία η οποία τον έφτασε μέχρι και στην ομάδα Formula 3 του βασιλιά της Ισπανίας για να δώσει σάρκα και οστά σε έναν τόπο παρατημένο, στην ορεινή Αχαϊα.

Ο Χρήστος, με τα εκπληκτικά του πάρτι μασκέ και την αστείρευτη όρεξη για ζωή, πάλευε τα τελευταία χρόνια, αλλά σε αυτό τον αγώνα δεν τα κατάφερε. Αφήνει στο μυαλό μας ωραίες στιγμές, ταξίδια στους αγώνες, ποτά και διακοπές, και φυσικά μία τεράστια παρακαταθήκη, που έδωσε ζωή σε έναν εγκαταλελειμμένο τόπο», γράφουν χαρακτηριστικά.

Ο Χρήστος έκανε όμως και κάτι ακόμα σημαντικότερο. Πήγε σε μια γωνιά της Αχαΐας, στη Σελιάνα και δημιούργησε ένα αγρόκτημα το οποίο έκανε γνωστή την περιοχή σε όλο τον κόσμο.

«Ο Χρήστος που ήταν πάντα με το χαμόγελο, αληθινό, λαμπερό, έξω καρδιά άνθρωπος, φιλόξενος και δοτικός, αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη: να συνεχιστεί το έργο που ξεκίνησαν με τη Φλέρυ, πριν από 15 χρόνια, όταν είπαν να κατεβάσουν ταχύτητα και να αλλάξουν ρυθμό, ερχόμενοι από την Αθήνα στη Σελιάνα. Το Re-Green που δημιούργησαν, αγοράζοντας μια εγκαταλελειμμένη έκταση, με παλιές κατοικίες, μετατράπηκε σε μια πρότυπη οικοτουριστική μονάδα, με έναν εξαιρετικό ξενώνα, ένα μεγάλο αγρόκτημα, μα κυρίως, γεμάτο με ανθρώπους από διάφορα μέρη του κόσμου, εθελοντές και επισκέπτες, που χάρισαν ζωή στον τόπο.

Δεν είναι υπερβολή το γεγονός ότι η ΣΕΛΙΑΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΕ από το Re-Green. Την έμαθαν στα πέρατα της Οικουμένης κόσμος που όχι δεν γνώριζε που πέφτει το χωριού, ούτε καν η Αχαϊα, η Πελοπόννησος και η Ελλάδα ακόμη. Κατοικήθηκε από ξένους κι Ελληνες, που αγόρασαν ή νοίκιασαν σπίτια και χωράφια. Γίναμε περισσότεροι.

Τα πρωτότυπα, για την Ελλάδα, προγράμματα που εφάρμοσαν, ο ιδιαίτερος, εναλλακτικός τρόπος ζωής που βίωναν και εξακολουθούν να βιώνουν όλοι, τα κτίσματα που έφτιαξαν, όλα φέρουν την σφραγίδα του Χρήστου και της Φλέρυς, που μαζί με τους εθελοντές κατάφεραν να αφήσουν το στίγμα τους.

Η Σελιάνα αποχαιρετά τον δικό της Χρήστο, που ενώ δεν ήταν ντόπιος, έγινε πιο ντόπιος κι από τους Σελιανίτες. Δεν αδικώ κανέναν, διότι δεν καταλάβαιναν όλοι τη διαφορετικότητα του Re-Green. Δεν είναι ώρα για άλλες πικρίες. Μένει η μεγάλη πίκρα της απώλειας του Χρήστου Αλεξίου, που, ενώ “έφυγε”, αυτό το χαμόγελο θα μας συντροφεύει πάντα», αναφέρει η σελίδα seliana.gr σε έναν πολύ ξεχωριστό και προσωπικό αποχαιρετισμό.

marathonpress.gr

Διαβάστε ακόμη:

“Εφυγε” γνωστή ηθοποιός! Το όνειρο που είχε για το θέατρο της Λούτσας

Έναν εφιάλτη έζησε στο Πόρτο Ράφτη 15χρονος όταν του έστησαν καρτέρι για να τον ληστέψουν

Κορωπί! Πρωτοφανές περιστατικό: Νταής πατέρας πλάκωσε στο ξύλο μαθητή Γυμνασίου

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *