25/04/2024 7:16 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ωρωπός: Ντράπηκε και η ντροπή! Νοσηλευτές έπλεναν 70χρονη γυναίκα με λάστιχο σε πυλωτή

Η συγκεκριμένη εικόνα θυμίζει κυριολεκτικά μεσαίωνα - Τι λέει ο δήμαρχος


Ντροπή και μόνο ντροπή προκαλεί η φωτογραφία που κάνει τον γύρο της Ελλάδας, από τον Ωρωπό, στην οποία διακρίνεται μια ηλικιωμένη γυναίκα ξαπλωμένη πάνω σε κουβέρτα χωρίς τα ρούχα της, την οποία νοσηλευτικό πλήρωμα ασθενοφόρου την πλένει με λάστιχο σε πυλωτή πολυκατοικίας.

Αυτή η αναίσχυντη εικόνα μεγαλειώδους ντροπής στον Ωρωπό, είναι η απεικόνιση της ωμής (και αισχρής) πραγματικότητας που αντιμετωπίζουμε τους ψυχικά ασθενείς σε αυτή την χώρα.

Διοργανώνουμε δήθεν ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα τόσο ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα και ζητάμε να μιλάει ο κόσμος για τα προβλήματα του, να απευθύνεται σε ειδικούς εφόσον νιώθει ότι το έχει πραγματικά ανάγκη και να ζητά την βοήθεια μέσω αγωγής και οτιδήποτε άλλο πρέπει να του παρέχεται για να στηριχθεί ψυχοσωματικά.

Μας αρέσει ή οχι, μας ενοχλεί ή μας πειράζει σε εκνευριστικό βαθμό, η πικρή αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα είμαστε 150 χρόνια πίσω σε όλες μας τις υποδομές και άλλα 300 χρόνια πίσω σε νοοτροπία…

Η συγκεκριμένη εικόνα θυμίζει κυριολεκτικά μεσαίωνα και το περιστατικό συγκλονίζει καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το νοσηλευτικό πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου, έχει κληθεί να παραλάβει μια 70χρονη γυναίκα με ψυχολογικά προβλήματα από την κατοικία της, η οποία έχει εγκαταλειφθεί και ζούσε εντελώς μόνη και αβοήθητη σε διαμέρισμα της παραλίας Μαρκόπουλου.

Η φωτογραφία έχει προκαλέσει σάλο σε προφίλ κοινωνικής δικτύωσης, με πλήθος σχολίων να αναφέρονται στο απάνθρωπο της πράξης με πρακτικές που θυμίζουν “Άουσβιτς” και τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι έγκλειστοι σε αυτό.

Σ’ ότι αφορά τη γυναίκα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και ότι είναι καλά στην υγεία της.

Ανακοινωση του δημάρχου Ωρωπού

Για το άθλιο αυτό θέαμα ο δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιασημάκης: “Ενημερώθηκα πριν από λίγο για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας, την οποία πλένει γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας, πλήρωμα του Δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος.

Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή. Ως Δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν.

Επίσης επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται δεν θα μείνουν ατιμώρητες».

Διαβάστε ακόμη:

“Εφυγε” γνωστή ηθοποιός! Το όνειρο που είχε για το θέατρο της Λούτσας

Έναν εφιάλτη έζησε στο Πόρτο Ράφτη 15χρονος όταν του έστησαν καρτέρι για να τον ληστέψουν

Κορωπί! Πρωτοφανές περιστατικό: Νταής πατέρας πλάκωσε στο ξύλο μαθητή Γυμνασίου

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *