18/04/2024 2:47 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ντροπή τους για την άθλια κατάσταση που ζει η ηλικιωμένη στον Ωρωπό

"Δεν ενδιαφερόταν κανείς… Της φώναζαν από έξω, δεν άνοιγε και έπειτα έφευγαν. Πολλές φορές δεν την ακούγαμε αν ζούσε ή αν πέθανε"


Σε άθλιες συνθήκες ζούσε η ηλικιωμένη την οποία έπλενε με λάστιχο σε πιλοτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου, όπως τόνισε γειτόνισσά της. Οι εικόνες ντροπής έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, ενώ προκάλεσαν και την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Η γειτόνισσα της ηλικιωμένης γυναίκας τόνισε μιλώντας στο STAR, ότι «είδα το περιστατικό με το λάστιχο. Είμαι άρρωστη τόσες μέρες με αυτό… Δεν είναι δυνατόν αυτά τα πράγματα! Δε γίνονται… το καταδικάζω, γι’ αυτό έτρεξα γι’ αυτήν τη γυναίκα. Για να μπορέσει να ζει ως άνθρωπος. Δεν είχε κανέναν άνθρωπο… Μα να μην ενδιαφέρεται κάνεις; Πού είναι η Πρόνοια; Πού είναι οι κοινωνικές υπηρεσίες; Πού είναι το κράτος; Και μου έβαζαν και φωνή γιατί πήγαινα και τους ενοχλούσα».

«Η κυρία είχε πρόβλημα, το είχαν διαπιστώσει. Δεν ενδιαφερόταν όμως κανείς… Της φώναζαν από έξω, δεν άνοιγε και έπειτα έφευγαν… Πολλές φορές δεν την ακούγαμε αν ζούσε ή αν πέθανε. Δυο, τρεις φορές είχε πέσει. Είχε έρθει πάλι το ασθενοφόρο πριν από δύο χρόνια και την είχε ξαναπάρει, αλλά πάλι δεν έγινε τίποτα.

Τώρα πια ένας κύριος είχε το κλειδί από το σπίτι και της έφερνε νερό και φαγητό. Την έβλεπε δυο μήνες στην κατάσταση αυτή. Εγώ το έμαθα μετά, όταν ήρθε και την πήρε το ασθενοφόρο. Τον πήρε, λοιπόν, τον κύριο μία μέρα και του λέει, «Έλα να με σηκώσεις, γιατί εγώ δεν μπορώ, έπεσα». Ήρθε ο κύριος έφερε και ένα “πι”. Δεν μπορούσε να τη σηκώσει και φώναξε το ασθενοφόρο του δήμου. Ήρθε και η αστυνομία…

Οι άνθρωποι έκαναν να τη βρουν περίπου δύο ώρες μέσα σε ένα σπίτι 40 τμ. προσπαθώντας να περάσουν από τα πράγματα, που έχει δεξιά και αριστερά. Ήταν πεσμένη κάτω, τη σήκωσαν, την έβαλαν σε μια κουβέρτα και την έβγαλαν έξω», πρόσθεσε η γειτόνισσα.

«Ήρθε το Υγειονομικό και μετά δεν ενδιαφέρθηκε κανείς»

Όπως εξήγησε, πριν από το περιστατικό με το λάστιχο στην πιλοτή της πολυκατοικίας, η ίδια είχε ειδοποιήσει τις αρμόδιες Αρχές για την κατάσταση της ηλικιωμένης και τις ανθυγιεινές συνθήκες μέσα στις οποίες ζούσε, χωρίς ωστόσο να λαμβάνεται μέριμνα.

«Εδώ και χρόνια επικρατεί με την κυρία αυτή η κατάσταση. Πήγαμε στην αστυνομία. Ήρθε το Υγειονομικό στις 9/9/22, δεν έγινε τίποτα όμως από εκεί και πέρα. Το Υγειονομικό ήρθε, έκανε τη δουλειά του, έγραψε τι γίνεται μέσα και από εκεί και πέρα δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Τίποτα ούτε η Αστυνομία, ούτε ο δήμος.

Εν τω μεταξύ, εγώ πήγαινα στον δήμο και με έστελναν στην Κοινωνική Υπηρεσία. Η Κοινωνική Υπηρεσία ερχόταν έξω, έβλεπε την κατάσταση, ήξερε, αλλά πάντοτε δε μύριζε τίποτα…», σημείωσε.

«Η κατάσταση ήταν τραγική, αλλά κανένας, μα κανένας δεν ενδιαφερόταν για το θέμα ενός ανθρώπου, από ανθρωπιά και μόνο… Και μου φώναζαν κιόλας και μου έλεγαν, “Κυρία μου! Τι σας νοιάζει πώς ζει ο καθένας σπίτι του».

“Αυτό καταλάβατε;”, απαντούσα. «Δεν με νοιάζει αυτό. Mε νοιάζει η κυρία ως άνθρωπος”. Δεν μπορείτε να το διανοηθείτε και ο ένας με έστελνε στον άλλον. Όταν πήγα και έκανα καταγγελία παντός υπευθύνου στην αστυνομία τότε ξεκίνησαν να ενδιαφέρονται όλοι. Προχθές που πήγα στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου και τους είπα, “Eλάτε να δείτε τα χαλιά!”. Μου είπαν, “Γιατί με παίρνετε εμένα;”.

Την άλλη μέρα που πήγα να κάνω την καταγγελία κατά παντός υπευθύνου, μου είπαν ότι “δεν έχει Κοινωνική Υπηρεσία ο δήμος”. Ενώ στην αρχή η Κοινωνική Υπηρεσία ερχόταν βόλτα έξω, μετά μου είπαν ότι δεν υπάρχει. Δεν έχουμε κράτος; Δεν υπάρχει πρόνοια; Δεν υπάρχει τίποτα;” τόνισε η γειτόνισσα.

enikos.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ωρωπός: Ντράπηκε και η ντροπή! Νοσηλευτές έπλεναν 70χρονη γυναίκα με λάστιχο σε πυλωτή

Έναν εφιάλτη έζησε στο Πόρτο Ράφτη 15χρονος όταν του έστησαν καρτέρι για να τον ληστέψουν

Αστυνομικοί έκαναν “τσακωτό” τον κλέφτη στην Αρτέμιδα

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *