19/04/2024 12:38 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Street event στο Λαύριο! Διεθνής αγώνας σφαιροβολίας “The Hero”

Στο «The Hero» θα τιμηθούν οι ήρωες που χάθηκαν αλλά και όσοι είναι εν ζωή


Με στόχο την διάνθιση του κλασικού αθλητισμού στην Ανατολική Αττική το φεστιβάλ «Μεσόγεια» συνδιοργανώνει με τον δήμο Λαυρεωτικής, την περιφέρεια Αττικής, τους τοπικούς αθλητικούς ομίλους ΑΠΣ Παλλαρευωτικός και ΓΣ Κερατέας, διεθνή αγώνα σφαιροβολίας την Κυριακή 2 Απριλίου στην πλατεία Ηρώων.

Ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους οι κορυφαίοι Έλληνες σφαιροβόλοι και θα συναγωνιστούν ξένους αθλητές στις κατηγορίες των εφήβων – νεανίδων, νέων -νέες, ανδρών και γυναικών σε αστικό περιβάλλον για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αρχιτεκτονική κληρονομία που περιλαμβάνει παραδοσιακά κτίριά του 19ου αιώνα, με μοναδική λαογραφική κοινωνική και αισθητική φυσιογνωμία που προσδιορίζει την ιστορία της πόλης του Λαυρίου.

Αρχικά θα φέρει τον κόσμο κοντά στο πολύ εντυπωσιακό αγώνισμα της σφαιροβολίας σε αστικό περιβάλλον, για πρώτη φορά πανελλαδικά και μάλιστα με αθλητές πρότυπα για την αθλητική κοινότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο αγώνας έχει μπει στο αγωνιστικό καλεντάρι και ως εκ τούτου αν επιτευχθούν όριο θα ισχύουν κανονικά για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σιλέσια στην Πολωνία (κριτήρια ΣΕΓΑΣ), το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Έσπο της Φινλανδίας, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 στην Ιερουσαλήμ και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστη.

Στην διεθνή διοργάνωση θα συμμετέχουν– σύλλογοι καρκινοπαθών γυναικών – παιδιών, ενώσεις κακοποιημένων γυναικών, σύλλογοι αυτιστικών παιδιών και διασώστες από τα ΕΚΑΜ γιατί :

Ήρωας είναι ένας άνθρωπος που θυσιάζεται για έναν σκοπό, για μια ιδέα, ή για να σώσει άλλους ανθρώπους , τη ζωή του για να σώσει άλλες ζωές χωρίς να υπολογίζει ότι μπορεί να χάσει τη δική του.

Συνήθως χαρακτηρίζεται έτσι εφόσον τελικά χάσει τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει άλλους. Παρόλα αυτά υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες ο ήρωας επιβιώνει. Στο «The Hero» θα τιμηθούν οι ήρωες που χάθηκαν αλλά και όσοι είναι εν ζωή.

«Τους ήρωες τους ενδιαφέρει να μαθαίνουν, να σπουδάζουν, να βγαίνουν έξω από τα σύνορα του μυαλού τους και επειδή όπου υπάρχει άθληση πρέπει να πρωταγωνιστεί και το παιδί , ο ήρωας του αύριο , του διεθνούς αγώνα σφαιροβολίας του Λαυρίου θα προηγηθούν παιδικοί αγώνες από οκτώ δημοτικά σχολεία της Λαυρεωτικής και από πληθώρα σωματείων των Μεσογείων στα αγωνίσματα των ρίψεων, με όργανα ασφαλή για τα παιδιά και πίστες μάχης για την διάδοση του κλασσικού αθλητισμού μέσα από παιγνιώδη μορφή» αναφέρει στο δελτίο Τύπου της οργανωτικής επιτροπής.

Το πρόγραμμα για τα παιδιά θα περιλαμβάνει τη γνωριμία και εκμάθηση των αγωνισμάτων του κλασικού αθλητισμού μέσα από αγωνιστικές δραστηριότητες ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού.

Περιλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων α) ταχύτητες/αγώνες δρόμου, β) άλματα και γ) ρίψεις, στις οποίες υπολογίζονται ομαδικές επιδόσεις και η έμφαση θα δοθεί στις ρίψεις.

Μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των παιδιών, με παιγνιώδη μορφή και με πολλές κοινωνικές προεκτάσεις, αναπτύσσονται πολύπλευρα όλες οι κινητικές και αγωνιστικές δεξιότητες του κλασικού αθλητισμού πάντα μέσα από το παιχνίδι.

Γονείς και παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν με στόχο να γνωρίσουν τα αγωνίσματα των ρίψεων, να δουν μεγάλες ρίψεις από κορυφαίους αθλητές στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο στερέωμα σε όλες τις κατηγορίες και φυσικά μετά την επαφή τους με τα όργανα των ρίψεων να παρακολουθήσουν ένα διεθνή αγώνα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η συμμέτοχή των παιδιών όπως και στο «φεστιβάλ Μεσόγεια» στα Σπάτα υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 1500 παιδιά.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *