29/03/2024 9:44 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χειροπέδες στον Γέρακα σε 56χρονο που παρίστανε τον δικηγόρο! Η κομπίνα με τα μεταχειρισμένα

Αποσπούσε από τα θύματα του χρήματα ως προκαταβολές, χωρίς αντίκρισμα! Τους "εφαγε" πάνω από 120.000 ευρώ


Χειροπέδες πέρασαν σε 56χρονο στον Γέρακα, ο οποίος παρίστανε τον δικηγόρο ή τον συμβολαιογράφο και παραπλανούσε ανυποψίαστους πολίτες. Η κομπίνα ήταν ότι έβρισκε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε καλές τιμές, έπαιρνε προκαταβολές και εξαφανιζόταν. Μ αυτό το κόλπο είχε βγάλει πάνω από 120.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα: Συνελήφθη στο Γέρακα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 56χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα πέντε ετών για τα αδικήματα της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, και της πλαστογραφίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση, καθώς και σε ποινή φυλάκισης τριάντα εννέα μηνών για το αδίκημα της απάτης από κοινού και κατά συρροή.

Ειδικότερα ο φυγόποινος προσποιούνταν σε ανυποψίαστα άτομα το δικηγόρο ή το συμβολαιογράφο με γνωριμίες στο διατραπεζικό σύστημα, με απώτερο σκοπό να τους προμηθεύσει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε χαμηλότερες της αγοράς τιμές, για τα οποία δήλωνε προφορικά ότι προέρχονται από τραπεζικές κατασχέσεις.

Με τον τρόπο αυτό αποσπούσε από τα θύματα του χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα ως προκαταβολές, χωρίς αντίκρισμα.

Στο πλαίσιο της εγκληματικής του δράσης, ο διωκόμενος αποκόμισε συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον -120.000- ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *