20/04/2024 1:38 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με απόφαση Πέτσα, 4.300.000 ευρώ για την Αγροτική Οδοποιία του Δήμου Μαρκοπούλου

Δ. Αλλαγιάννης: "Ευχαριστούμε τον Αναπληρωτή Υπουργό για την αμέριστη στηριξή του"


Το ποσό των 4.300.000€ εξασφαλίστηκε ως χρηματοδότηση για την Αγροτική Οδοποιία του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», με τίτλο: «Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική Οδοποιία», με την από τις 17-3-2023 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Το έργο αφορά σε ασφαλτοστρώσεις Αγροτικών Οδών, διατηρώντας τα γεωμετρικά τους στοιχεία, με ταυτόχρονη κατασκευή, όπου απαιτείται, διαβάσεων ρεμάτων με την μέθοδο που είναι γνωστή ως «Ιρλανδική διάβαση» και με σύγχρονη τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης. Το συνολικό μήκος των οδών, που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη, είναι περίπου 43.000 μέτρα και έχουν επιλεγεί, ώστε να δημιουργούν «βρόχους» σε διαφορετικές αγροτικές περιοχές του Δήμου Μαρκοπούλου, με σκοπό την ομαλή μετάβαση των αγροτών και των κτηνοτρόφων και των προϊόντων τους.

Η παραπάνω απόφαση για τη χρηματοδότηση του έργου «Αγροτική οδοποιία Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας», ανταποκρίνεται στην πρωτοβουλία της Αρχής, να αποκαταστήσει σημαντικά το υφιστάμενο δίκτυο των αγροτικών οδών του Δήμου, που αφορά στη βελτίωση των υφιστάμενων οδών πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, αποσκοπώντας στη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, στην ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και στην ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, στις αγροτικές περιοχές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με την παράλληλη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (πρόσβαση μηχανών, εύκολη διακίνηση της παραγωγής κ.λ.π.), συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης δήλωσε, ότι: «υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τη συγκεκριμένη απόφαση, που αποτελεί ένα κοπιώδες επίτευγμα μας, για το οποίο μοχθήσαμε συστηματικά και μεθοδικά μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Υ.ΔΟΜ. Δημήτρη Κολιαβασίλη, την ειδική συνεργάτη Μαρία Ευαγγελίου, τον προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος Ενέργειας και Αστικής Κινητικότητας Δημήτρη Αλλαγιάννη και όλο το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, τους οποίους ευχαριστώ για τον ζήλο και την αφοσίωση που επέδειξαν.

Ωστόσο, καταλύτης για την ευτυχή αυτή εξέλιξη, ήταν η αμέριστη στήριξη του Αν. Υπουργού Στέλιου Πέτσα, τον οποίο ευχαριστούμε.

Με επίμονη και προσηλωμένη δουλειά, συνεχίζουμε τις ουσιαστικές βελτιώσεις των υποδομών, αλλά και τη στήριξη του αγροτικού πληθυσμού, στο πλαίσιο του σχεδιασμού μας για μια κοινωνία με προοπτική, που αποτελεί το όραμά μας για τον Δήμο Μαρκοπούλου».

Το έργο χρηματοδοτείται από το:

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *