20/04/2024 6:45 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι πρώτες εξορμήσεις της άνοιξης είναι γεγονός – Οι top προορισμοί!

Αυτή η εποχή προσφέρει πολλές αφορμές για ταξίδια, όπως οι διακοπές του Πάσχα και η αργία της Πρωτομαγιάς


Όταν μπαίνει η άνοιξη, νιώθουμε εντονότερα την ανάγκη για εξορμήσεις, τόσο κοντινές όσο και μακρινές. Άλλωστε, αυτή η εποχή προσφέρει πολλές αφορμές για ταξίδια, όπως οι διακοπές του Πάσχα και η αργία της Πρωτομαγιάς.

Αν θέλετε να οργανώσετε ένα ταξίδι στην Ελλάδα αυτή την άνοιξη και αναζητάτε τους καλύτερους (top) προορισμούς, θα τους βρείτε παρακάτω!

Κρήτη

Ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, η Κρήτη αποτελεί έναν από τους καλύτερους ανοιξιάτικους προορισμούς! Αυτό που κάνει την Κρήτη ιδανική για ανοιξιάτικες εξορμήσεις είναι η εναλλαγή των τοπίων της, η οποία γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την άνοιξη. Παραδεισένιες παραλίες με διάφανα νερά, επιβλητικά βουνά, απότομα φαράγγια, ορμητικά ποτάμια και κατάφυτες εκτάσεις δημιουργούν ένα σκηνικό, το οποίο είναι αδύνατο να αφήσει κάποιον ασυγκίνητο!

Δεν είναι όμως μόνο η φυσική της ομορφιά που κάνει την Κρήτη ακαταμάχητη, είναι και οι πόλεις της, οι οποίες συνδυάζουν αρμονικά το παρελθόν με το παρόν. Τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και ο Άγιος Νικόλαος είναι μερικές από τις πιο όμορφες πόλεις της Κρήτης. Όμως, αν κάποιος θέλει να ανακαλύψει την αυθεντική πλευρά του νησιού, πρέπει να επισκεφθεί τα ορεινά χωριά του, εκεί που ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει και οι άνθρωποι να είναι από άλλη εποχή! Υπάρχουν διάφορες ακτοπλοϊκές, οι οποίες εκτελούν δρομολόγια από και προς την Κρήτη. Με μία απλή αναζήτηση για δρομολόγια Blue Star θα βρείτε διάφορες ώρες και μέρες για το ταξίδι σας!

Σύρος

Η Σύρος είναι μια ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα νησί, το οποίο να είναι κοντά στην Αθήνα. Επιπλέον, αποτελεί και έναν must προορισμό για το Πάσχα, αφού οι εορτασμοί που γίνονται κάθε χρόνο είναι λαμπροί!

Παρότι είναι νησί των Κυκλάδων, η Σύρος δε θυμίζει σε τίποτα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική που θα συναντήσετε σε άλλα νησιά, όπως η Σαντορίνη και η Πάρος. Αντίθετα, είναι γεμάτη από νεοκλασικά αρχοντικά, τα οποία της προσδίδουν τη γοητεία μιας άλλης εποχής. Η Ερμούπολη, η σαγηνευτική πρωτεύουσα του νησιού είναι από τα πιο όμορφα μέρη για να κάνετε βόλτα και να χαθείτε, τόσο στα σοκάκια, όσο και στην ιστορία της. Πέρα από την Ερμούπολη, υπάρχουν κι άλλα μέρη για να ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε, όπως ο οικισμός της Άνω Σύρου, η συνοικία των Βαποριών, το Ιστορικό Βιομηχανικό Μουσείο, και ο Όρμος των Γραμμάτων. Υπάρχουν συχνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά δρομολόγια από την Αθήνα προς την Σύρο, το οποίο σας επιτρέπει να είστε πολύ ευέλικτοι στον προγραμματισμό του ταξιδιού σας!

Κέρκυρα

Η αρχόντισσα του Ιονίου, η Κέρκυρα, είναι από τους πιο δημοφιλείς ανοιξιάτικους προορισμούς στην Ελλάδα -ιδίως για τις πασχαλινές διακοπές! Οι εορτασμοί της Ανάστασης και του Πάσχα που γίνονται κάθε χρόνο στο νησί είναι λαμπροί και προσελκύουν πλήθος ταξιδιωτών. Το πιο διάσημο πασχαλινό έθιμο της Κέρκυρας είναι το έθιμο των μπότηδων. Το έθιμο αυτό λαμβάνει χώρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, την ώρα της Πρώτης Ανάστασης, με τους ντόπιους να πετούν κανάτια από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα των σπιτιών τους. Το θέαμα, το οποίο απολαμβάνουν όσοι βρίσκονται στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, είναι εντυπωσιακό!

Το Πάσχα δεν είναι όμως ο μόνος λόγος να επισκεφθεί κανείς την Κέρκυρα την άνοιξη. Τα μοναδικά φυσικά της τοπία, τα οποία ζωντανεύουν αυτή την εποχή του χρόνου, είναι ιδανικά για εξερεύνηση. Όσο για τις παραλίες της, η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή να τις απολαύσετε, αφού δεν έχουν σχεδόν καθόλου κόσμο! Ο πιο εύκολος τρόπος να φτάσετε στην Κέρκυρα είναι αεροπορικώς, όμως υπάρχουν και πολύ συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την Ηγουμενίτσα.

Άνδρος

 Αρχοντική, αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακή, η Άνδρος είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλαδων. Η μοναδική της αρχιτεκτονική, τα υπέροχα φυσικά τοπία της και οι παραδεισένιες παραλίες της, κάνουν την Άνδρο ένα συναρπαστικό προορισμό, ιδανικό για εξερεύνηση.

Ένα από τα ομορφότερα μέρη για να περιπλανηθείτε είναι η γραφική Χώρα του νησιού, ένα αυθεντικό κυκλαδίτικο παραδοσιακό χωριό που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα και κρύβει πολλές εκπλήξεις: το Αρχαιολογικό Μουσείο, η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, το Μουσείο Γουλανδρή αλλά και δύο πανέμορφες παραλίες: την Παραπορτιανή και το Νημποριό. Όμως, αν απομακρυνθείτε λίγο από τη Χώρα της Άνδρου, σας περιμένουν κι άλλες εκπλήξεις, όπως το γραφικό χωριό Στενιές, οι παραλίες του νησιού, το Επάνω Κάστρο, ο Φάρος Τουρλίτης, και τα πυργόσπιτα στα Αηδόνια του Κορθίου! Η Άνδρος απέχει μόλις 2 ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας, από το οποίο υπάρχουν συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν επισκεφθείτε αυτή την άνοιξη, σίγουρα θα σας συναρπάσει με τα τοπία και την ομορφιά του!

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *