09/06/2023 4:33 πμ

Τέλος εποχής! Έφυγε ο επιχειρηματίας και εκδότης Γιώργος Μπόμπολας

Ήταν ο πατριάρχης της επιχειρηματικής οικογένειας που συνέδεσε το όνομα της με τις κατασκευές και τις εκδόσεις


‘Εφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών ο πατριάρχης της επιχειρηματικής οικογένειας που συνέδεσε το όνομα της με τις κατασκευές και τις εκδόσεις στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Γιώργος Μπόμπολας, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στις κόσμο των εκδόσεων. Είχε εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο για να κάνει επέμβαση στο πόδι.

Ήταν για χρόνια εκδότης του «Έθνους» και της «Ημερησίας» ενώ άφησε ισχυρό αποτύπωμα στον τομέα των κατασκευών με την κατασκευαστική ΑΚΤΩΡ που μεσουράνησε στα δημόσια έργα και τις υποδομές, η οποία σταδιακά μετεξελίχθηκε στον Όμιλο Ελλάκτωρ.

Γεννήθηκε το 1929 στον Πειραιά με καταγωγή από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία.

Ο πατέρας του ήταν αντάρτης του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση. Ο ίδιος ο Γιώργος Μπόμπολας συνελήφθη σε ηλικία 14 ετών από τους Γερμανούς επειδή έγραφε συνθήματα υπέρ της Αντίστασης σε τοίχους στην Καστέλλα.

Συνέχισε τη δράση του ως μέλος της ΕΠΟΝ. Αργότερα σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αναζήτησε δουλειά στο υπουργείο Δημοσίων Έργων χωρίς αποτέλεσμα, καθώς είχε «φακελωθεί» ως κομμουνιστής. Έτσι αναγκαστικά στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα και ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία «Τεχνοδομή» με βασικό συνέταιρο τον μετέπειτα υπουργό Δημοσίων Έργων Ευάγγελο Κουλουμπή.

Δραστηριοποιήθηκε στις κατασκευές, την ενέργεια και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ), με όχημα 2 εταιρείες: την Ελλάκτωρ, που προέκυψε μετά από τη συγχώνευση των Άκτωρ ΑΤΕ και Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ το 1999. την Πήγασος Εκδοτική, στην οποία ανήκαν ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel (κατά 25%, έως τον Νοέμβριο του 2019, έπειτα από την εξαγορά του σταθμού εξολοκλήρου από την Alter Ego Mass Media Α.Ε.), οι εφημερίδες Έθνος και Ημερησία (έως το 2017), και μια σειρά ιστοσελίδων και περιοδικών εντύπων.

 

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *