28/03/2024 10:55 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ιωάννα Καραδήμα: Δημοκρατία ή τροπολογία;

Στην Ελλάδα της εποχής μας έχουμε και πάλι Δημοκρατία. Με πολύ οικογενειοκρατία , με διαγγέλματα αλλά και τροπολογίες


Αχ αυτή η Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή της γέννησής της σε αυτό τον τόπο, πάντα είχε μια χρήση a la carte. Από τον Αριστοτέλη που στην ” Πολιτική “ του εξηγούσε το πως μπορεί αυτή να εκφυλιστεί σε αναρχία και τυραννία, μέχρι τον Θουκυδίδη που περιέγραφε την Δημοκρατία ,ακόμα και στην ” χρυση εποχή “ της , ως ” το όνομα μεν Δημοκρατία, στην πράξη η του ενός ανδρός αρχή ” .

Στην πιο σύγχρονη εκδοχή της είχε την τιμητική της αυτή η Δημοκρατία, στις διάφορες εκφάνσεις της ως ” Λαϊκή ” , για να καλύπτει τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων. Και σήμερα ακόμα έχουμε την ” Λαϊκή Δημοκρατία ” της Βόρειας Κορέας και αυτή της Κίνας, έξοχα δείγματα και αυτά καθεστώτων, με .. σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην Ελλάδα της εποχής μας έχουμε και πάλι Δημοκρατία. Με πολύ οικογενειοκρατία , με διαγγέλματα αλλά και τροπολογίες. Όχι μια ,αλλά 3 , μέχρι σήμερα, που θέλουν να στερησουν από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, το δικαίωμα τους να ψηφίσουν στις εκλογές το κόμμα που θέλουν και όχι αυτό ή αυτά που επιθυμεί η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν έχει το θάρρος να πει ότι θέλει, σώνει και καλά, μια 6κομματική Βουλή για να μπορεί να κάνει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση της ΝΔ που δεν έχει πρόβλημα να εξευτελίζει την Δικαιοσύνη και όποιον άλλο θεσμό δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της .

Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών της 21 Μαΐου. Το αν η Ελλάδα θα μπορεί να ψηφίζει ή θα την κυβερνούν οι τροπολογίες της κάθε εξουσίας. Όλα τα άλλα, περί ” φασισμών ” , ” ναζισμών ” και ” εγκληματικών συμμοριών ” , είναι απλά πολιτικά τερτίπια.

Και το ποσοστό του Εθνικού Κόμματος Έλληνες είναι ο ρυθμιστής των εκλογών και η κάθοδός του είναι ο δείκτης Δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα. Είτε αυτό αρέσει στα όποια ντόπια ή ξένα κέντρα εξουσίας, είτε όχι. Και ξέρετε γιατί; Γιατί αρέσει και το θέλει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού μας .

Ιωάννα Καραδήμα, υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το Εθνικό Κόμμα Έλληνες.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *