23/04/2024 5:38 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Λαύριο: το στρατόπεδο των φαντασμάτων

Στα πλαίσια της προσέγγισης, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει μία συμβολική χειρονομία προς τη γειτονική χώρα


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν το κέντρο των κούρδων προσφύγων στο Λαύριο, που για χρόνια αποτέλεσε αγκάθι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πριν από τρεις μήνες έμαθα από μία αστυνομική πηγή ότι το κέντρο πολιτικών προσφύγων στο Λαύριο θα κλείσει. Η απόφαση είχε ληφθεί πριν από τους σεισμούς στην νοτιοανατολική Τουρκία· απλά μετά από αυτούς η κυβέρνηση άρχισε να «τρέχει».

Ο λόγος ήταν το καλό κλίμα που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, με το κύμα βοήθειας από τη χώρα μας και τη διακοπή των τουρκικών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου. Στα πλαίσια της προσέγγισης, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει μία συμβολική χειρονομία προς τη γειτονική χώρα.

Η συγκεκριμένη κίνηση επιλέχτηκε καθώς για την Τουρκία η ύπαρξη του κέντρου, που κυριαρχείται από το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), αποτελεί εδώ και δεκαετίες «καρφί» στα μάτια της. Ολόκληρη η επίσημη Τουρκία θεωρεί και το λέει με κάθε ευκαιρία, ότι πρόκειται για «κέντρο εκπαίδευσης του PKK».

Τάσος Τέλλογλου/insidestory.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *