28/03/2024 4:45 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κόντρα Καραούλη – Χατζηδάκη στις “Παρεμβάσεις” για τα απλήρωτα Δώρα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ο λαός σε λίγες μέρες θα αναδείξει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ισχυρό διψήφιο ποσοστό ρυθμιστή - εγγυητή ανθρωπίνων και ουσιαστικών εργατικών δικαιωμάτων


Κόντρα Καραούλη – Χατζηδάκη στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ του BlueSky για τα απλήρωτα Δώρα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και τα εργασιακά…

Απάντηση στην ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη της ΝΔ

«Ευελιξία για τον εργαζόμενο» και «διευθέτηση του ωραρίου εργασίας» θεωρεί ο Κωστής Χατζηδάκης,την» εργασιακή ζούγκλα« την «εξουθενωτική πειθαρχία» που έφερε με το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά η ΝΔ. πριν δυο χρόνια (2021).

Ως «ευελιξία για τον εργαζόμενο» και «διευθέτηση του ωραρίου εργασίας» παρουσιάζει ο υπουργός Εργασίας την ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που ψηφισε μόνη η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Ως υπουργός Εργασίας, έχετε υποστηρίξει κ Χατζηδάκη ότι η 10ωρη εργασία θα θεσπίζεται μετά από «αίτημα του εργαζομένου», αγνοώντας ή και αποκρύπτοντας την εργασιακή «ζούγκλα» και αναρχία χωρίς Έλεγχο που βιώνουν εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ελλάδα και τις καταγγελίες για απλήρωτες υπερωρίες, συμβάσεις-«λάστιχο», εργοδοτικές πιέσεις κα

Σας ρώτησα επανειλημμένως για ποιο λόγο δεν πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και δεν πήρα καμία απάντηση επί του θέματος.

Επίσης σας ανέφερα ότι ο ΣΕΠΕ επέβαλε πρόστιμο για την μη καταβολή των Δώρων (2022-2023) από την πλευρά του εργοδότη των Ναυπηγείων. Είναι φανερή η προσήλωσή σας στην πολιτική στήριξη των λίγων και ισχυρών.

Η μόνιμη εργασία, το 8ωρο, το δικαίωμα στην απεργία, η προστασία από την απόλυση και το δικαίωμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων σαρώθηκαν στο βωμό της υποτιθέμενης ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Γινόμαστε μάρτυρες της πλήρους στοχοποίησης της εργασίας, της απελευθέρωσης των απολύσεων, χωρίς αιτιολόγηση, της «αποθέωσης» του απεργοσπαστισμού.

Η Εργασιακή «ζούγκλα» που κυριαρχεί στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησής σας Κύριε Χατζηδάκη. Οι νέοι – νέες αδυνατούν να ζήσουν με 400 και 700 ευρώ μήνα …

Ο λαός σε λίγες μέρες θα αναδείξει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ισχυρό διψήφιο ποσοστό ο ρυθμιστή – εγγυητή ανθρωπίνων και ουσιαστικών εργατικών δικαιωμάτων.

«Πάντων χρημάτων (πραγμάτων) μέτρον ο άνθρωπος» έλεγαν οι αρχαίοι σοφοί μας !

Λάζαρος Χ.Καραούλης
Υπ.Βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *