19/04/2024 3:53 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αλλάζει ριζικά το Κορωπί! Ξεκινά το έργο της μεγάλης ανάπλασης στο κέντρο της πόλης

Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 8.700.000 εκατομμύρια ευρώ


Στο τελικό στάδιο υλοποίησης βρίσκεται πλέον η ανάπλαση της πόλης του Κορωπίου, μετά και την τελική υπογραφή σύμβασης έργου μεταξύ του Δήμου και των αναδόχων εταιριών κατασκευής.

Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 8.700.000 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του Υπ.Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».

Ένα έργο πνοής για την πόλη που θα δώσει νέα ισχυρή ώθηση οικονομικής ανάπτυξης του εμπορικού κόσμου, θα αποτελέσει ανάσα και λύση στο έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες τους πολίτες, αλλά θα προσφέρει και τη δυνατότητα στους κατοίκους να απολαύσουν μια αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής με πεζοδρόμους και άνετα πεζοδρόμια, μετατρέποντας το Κορωπί σε μια πιο ανθρώπινη πόλη με άνετη πρόσβαση των πολιτών στο εμπορικό κέντρο. Ένα έργο που έχει ως προτεραιότητα και επίκεντρο τον άνθρωπο και παράλληλα αναδεικνύει το ιστορικό κέντρο, όπως συμβαίνει πλέον σε κάθε σύγχρονη πόλη.

Τη σύμβαση από πλευράς του Δήμου υπέγραψε ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης και από τις ανάδοχες εταιρίες οι Γεώργιος Μανδρέκας της ¨ΕΔΡΑΙΟΣ¨ και Γεώργιος Καφρίτσας της ¨ΓΕΩΡΥΘΜΙΚΗΣ¨. Παρόντες στην υπογραφή ήταν, οι Αντιδήμαρχοι Κρωπίας, Ανδρέας Ντούνης – Διοίκησης και Οικονομικών, Νικόλαος Γιαννάκος – Τεχνικών Υπηρεσιών, Θεόδωρος Γρίβας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας καθώς και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ¨ΣΦΗΤΤΟΣ¨ Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, αφού ευχήθηκε στους αναδόχους των εταιριών να πάνε όλα καλά, έκανε αρχικά μια σύντομη αναδρομή στις τεράστιες δυσκολίες που εμπόδιζαν και καθυστερούσαν για πολλά χρόνια την υλοποίηση αυτού του σημαντικότατου για την πόλη έργου και επεσήμανε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν με βάση ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Βασικός στόχος είναι να αλλάξει σύντομα η συνολική όψη του κέντρου μετατρέποντας το Κορωπί σε μια σύγχρονη ανθρώπινη πόλη, με την όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση του εμπορικού κόσμου, καθώς οι εργασίες θα προκαλέσουν όπως είναι αναμενόμενο προσωρινή αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Οι εκπρόσωποι των εταιριών από την πλευρά τους δεσμεύθηκαν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ολοκληρώσουν τις εργασίες με τις ποιοτικές προδιαγραφές που ορίζει η σύμβαση και στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί, προσπαθώντας παράλληλα να εξασφαλίσουν τη μικρότερη δυνατή ενόχληση των καταστηματαρχών και των πολιτών.

ypodomes.com

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *