19/04/2024 2:58 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ακτή Βουλιαγμένης: Τι θα γίνει φέτος με το “τσουχτερό” εισιτήριο;

Οργή και αγανάκτηση στους λουόμενους - Από το 2019 μέχρι και φέτος, η τιμή εισόδου αυξήθηκε κατά 333%


Η διαμάχη του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) καλά κρατεί. Το θέμα της τιμής εισόδου στους λουόμενους που θα πάνε για μπάνιο στην Ακτή Βουλιαγμένης έχει γίνει πεδίο μάχης μεταξύ των δύο πλευρών. Η τιμή έχει φθάσει στα πέντε ευρώ και ο κόσμος είναι στα… κάγκελα!!!

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος θα απασχολήσει την τοπική κοινωνία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμόσει η διοίκηση της Ακτής Βουλιαγμένης όσον αφορά τις τιμές εισόδου.

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) η οποία έχει τη διοίκηση και διαχείριση της ακτής, προχωράει συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε αυξήσεις «φωτιά» της τιμής εισιτηρίου προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση κατοίκων και επισκεπτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το notiareport.gr από το 2019 μέχρι και φέτος, η τιμή εισόδου για τους δημότες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αυξήθηκε κατά 333%.

Αναλυτικότερα, το καλοκαίρι του 2019 η τιμή εισόδου ήταν 1,5 ευρώ, την επόμενη χρονιά και εν μέσω πανδημίας ανέβηκε στα 2 ευρώ και το 2021 αυξήθηκε στα 3 ευρώ. Και φτάνουμε στο καλοκαίρι του 2022 με την ΕΤΑΔ να ανακοινώνει και νέα αύξηση στην τιμή εισόδου με αυτή να ορίζεται στα 5 ευρώ.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη και άμεση αντίδραση της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. «Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας άλλαξε δραματικά χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή. Στην περίπτωση που επιμείνετε στην εφαρμογή της νέας σκληρής τιμολογιακής πολιτικής, σας δηλώνουμε ότι ως δημοτική αρχή θα ακολουθήσουμε τη σκληρή πολιτική που εσείς επιλέγετε και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες», ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή του Δήμου προς την ΕΤΑΔ.

Και, πράγματι, η δημοτική αρχή κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης της ΕΤΑΔ για την αύξηση του εισιτηρίου, ωστόσο κατά την εκδίκαση της στις 16 Σεπτεμβρίου του 2022, απορρίφθηκαν με την αιτιολογία ότι η κολυμβητική περίοδος οδεύει προς την λήξη της!

Η δικαιοσύνη στα καλύτερά της. Ωστόσο, το ζήτημα δεν έχει τελειώσει καθώς στις 6 Ιουνίου 2023 έχει οριστεί τακτική δικάσιμος και υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να δικαιωθεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Σε αυτή την περίπτωση, οι δημότες Βουλιαγμένης θα έχουν δωρεάν είσοδο στην Ακτή Βουλιαγμένης, ενώ για τους δημότες Βούλας και Βάρης η είσοδός τους στην πλαζ θα γίνεται με την προμήθεια ειδικού αυτοκόλλητου επί της κάρτας του δημότη με εφάπαξ ετήσιο αντίτιμο ποσού 25 ευρώ. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και στις άλλες δύο οργανωμένες παραλίες του Δήμου, την Ακτή Βούλας και την Ακτή Βάρκιζας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σφοδρή αντιδικία μεταξύ Δήμου και ΕΤΑΔ θα συνεχιστεί μέχρι την τελική απόφαση. Εκτός, αν η διοίκηση της Ακτής Βουλιαγμένης προσγειωθεί στην πραγματικότητα και μειώσει την τιμή εισιτηρίου για τους δημότες. Υπενθυμίζουμε ότι στην παραχωρημένη από την ΕΤΑΔ και μισθωμένη από τον Δήμο σε ιδιώτες Β’ πλαζ Βουλας, ο Δήμος εξασφάλισε μέσω της μισθωτικής σύμβασης που υπέγραψε ελεύθερη είσοδο για όλους τους δημότες.

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *