29/03/2024 11:28 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη (υπ. βουλευτής Αν. Αττικής): Ο ελληνικός αθλητισμός σε υποθήκη

Μετά τον διωγμό από τον Άγιο Κοσμά και ΟΑΚΑ με τροπολογία του Υφ. Αθλητισμού, άνοιξε ο δρόμος για να εκχωρηθεί και το Κλειστό της Παιανίας στην LAMDA


Τα Έργα και οι Ημέρες του Λευτέρη Αυγενάκη στον αθλητισμό δεν διαφέρουν και δεν αποκλίνουν στο ελάχιστο από το γενικότερο «modus operandi» της χειρότερης μεταπολιτευτικής Κυβέρνησης που είχε η χώρα.

Η «ιερή» προτεραιότητα στην επικοινωνία έναντι της ουσίας, η κατά παραγγελία νομοθέτηση με πλήθος φωτογραφικών διατάξεων και με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση φίλων και ημετέρων, η οικονομική εγκατάλειψη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων την περίοδο της πανδημίας, η πρωτοφανής εργαλειοποίηση της χρηματοδότησης των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις τους για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική στον αθλητισμό, η ευθεία επίθεση στον δημόσιο χαρακτήρα των αθλητικών εγκαταστάσεων, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του Αγίου Κοσμά και η ντροπιαστική έξωση των εθνικών ομάδων από τους Ξενώνες, αποτελούν ορισμένα αλλά ενδεικτικά πεπραγμένα του Λευτέρη Αυγενάκη.

Θεωρώντας ιδιαίτερα κρίσιμο το ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων, τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα τους, την ελεύθερη πρόσβαση αθλητών και αθλουμένων σε αυτές καθώς και την εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών προπόνησης και προετοιμασίας των αθλητών όλων των επιπέδων, θέλω να αναφερθώ στα εξής:

Αθλητικές εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού εκχωρούνται σε επιχειρηματικούς ομίλους, σε μορφή δώρου και χρεωνόμαστε έως και την… κορδέλα.

Τη στιγμή που διαβάζετε τούτες τις γραμμές η Ελλάδα, που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας διαθέτει μόλις ένα πιστοποιημένο στάδιο, που μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες στίβου, το οποίο μάλιστα βρίσκεται στις Σέρρες…

Οι πανηγυρικές εξαγγελίες της κυβέρνησης ένα χρόνο πριν, για ανακαίνιση του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας αποδείχθηκαν κακόγουστο ανέκδοτο, αφού τα ταρτάν του στίβου στο σύνολο της εγκατάστασης παραμένουν φθαρμένα και εντελώς ακατάλληλα προς χρήση. Όσο δε αφορά στις εργασίες στεγανοποίησης της στέγης του κλειστού του στίβου, οι κουβάδες ανάμεσα στους οποίους έκαναν προπόνηση οι Έλληνες πρωταθλητές είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κοροϊδίας, περί της υποτιθέμενης αποκατάστασης του προβλήματος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρά τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει λόγω της στενής δημοσιονομικής πολιτικής που επέβαλαν οι δανειστές, νομοθετικά πέτυχε με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο την προστασία του ελληνικού αθλητισμού, η οποία προέβλεπε στην περίπτωση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, ότι οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, με όλες τις δραστηριότητες τους, θα παρέμεναν σε λειτουργία έως την υλοποιούμενη κατά στάδια, αντικατάστασή τους, με αντίστοιχες εγκαταστάσεις εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής».

Παρακάμπτοντας τον νόμο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το Μνημόνιο συνεργασίας που σύνηψε με την LAMDA Development, έδωσε στην τελευταία τη δυνατότητα να καταργήσει τις εγκαταστάσεις στον Άγιο Κοσμά, χωρίς προηγουμένως να αντικατασταθούν.Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της εγκατάστασης της Γυμναστικής οι οποίες αίθουσες που θα δημιουργηθούν, δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις για την προετοιμασία αθλητών επιπέδου εθνικών ομάδων.

Βάσει αυτού του περίφημου μνημονίου αντισταθμίστηκε επίσης ένα συγκρότημα έξι δεξαμενών στον Άγιο Κοσμά με τρεις στο ΟΑΚΑ, οι οποίες δεν λειτουργούν και αμφιβάλλω αν θα λειτουργήσουν και ποτέ.

Η εταιρία λοιπόν προχώρησε στην κατασκευή έργων χαμηλότερης λειτουργικότητας και πολύ χαμηλότερου κόστους σε σχέση με αυτά που όφειλε να εκπονήσει.

Κλειστό Παιανίας ένα ακόμα παράρτημα της LAMDA

Η έκταση περιλαμβάνει 108 στρέμματα και η παραχώρηση αφορά τις κείμενες κτιριακές, λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο.

Μετά τον διωγμό από τον Άγιο Κοσμά και ΟΑΚΑ με τροπολογία του Υφυπουργού Αθλητισμού, άνοιξε ο δρόμος για να εκχωρηθεί και το Κλειστό της Παιανίας στην LAMDA Development.

Στις εξαγγελίες προβλέπεται ότι η Παιανία θα υπαχθεί διοικητικά στο ΟΑΚΑ, με τη συντήρηση και την αναβάθμιση των εν λόγω Ολυμπιακών εγκαταστάσεων να πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου με χρηματοδότηση της LAMDA, προφανώς όχι με το αζημίωτο. Θα έχουμε λοιπόν, μία ακόμη εγκατάσταση που στοίχισε εκατομμύρια στο δημόσιο, της οποίας η εκμετάλλευση θα γίνεται από μία ιδιωτική εταιρεία, της οποία προφανώς σκοπός είναι το κέρδος…”

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα επιτρέψει η δημόσια περιουσία να εκχωρηθεί με όρους και προϋποθέσεις που θα είναι σε βάρος του ελληνικού αθλητισμού.

  • Είμαι η Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, Περιφερειακή Σύμβουλος Αν. Αττικής, μέλος Γραμματείας Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
    και μέλος Επιτροπής Ανάπτυξης ΣΕΓΑΣ.
  • Η κοινωνική μου δράση ξεκίνησε από τους Συλλόγους Γονέων, την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β’ βαθμού και τώρα ζητώ την στήριξη σας για να αναλάβω δράση στην κεντρική πολιτική σκηνή.
  • Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι νίκη των πολιτών και της Δημοκρατίας.

Δικαιοσύνη Παντού!

Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη
Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής
Γραμματεία Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ
Επιτροπή Ανάπτυξης ΣΕΓΑΣ
6937-560111
210-6038392

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *