25/04/2024 11:13 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βραυρώνα: Απόδραση στα καταγάλανα νερά μιας παραλίας με μεγάλη ιστορία

Κολυμπώντας 15 λεπτά απέναντι στο μικρό νησάκι θα πιστέψεις ότι έφτασες σ’ έναν επίγειο παράδεισο


Κολύμπι με φόντο έναν από τους ομορφότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής, μας προσφέρει η εντυπωσιακή Βραυρώνα. Σύμφωνα με την ιστορία, η Βραυρώνα αποτέλεσε τον τόπο στον οποίο λατρευόταν η θεά Άρτεμις, όπου υπήρχε και χτισμένος ναός αφιερωμένος σε αυτή και από κει πήρε το όνομά του και ο δήμος της Ανατολικής Αττικής, Αρτέμιδα.

Σήμερα, ενώ, από το ναό διασώζονται μόνο τα θεμέλια, το μέρος διατηρεί την ενέργειατου παρελθόντος, καθώς, είναι μια περιοχή γεμάτη παραλίες με καθαρά νερά, όπου μπορείς να απολαύσεις τη θάλασσα, να χαλαρώσεις και σου επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.

Η παραλία της Βραυρώνας είναι με άμμο, έχει ρηχά και καθαρά νερά και διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες.
Φτάνοντας, λοιπόν, στον ναυτικό όμιλο Βραυρώνας θα ανακαλύψεις και μια ακόμη έκπληξη. Κολυμπώντας 15 λεπτά απέναντι στο μικρό νησάκι θα πιστέψεις ότι έφτασες σ’ έναν επίγειο παράδεισο.

Τα τιρκουάζ νερά, ο βράχος με το λευκό εκκλησάκι του Αγίου Αλεξάνδρου και η θέα με το ηλιοβασίλεμα, είναι στιγμές που θα σου μείνουν αξέχαστες.

Μια εκδρομή στην Βραυρώνα δεν μπορεί να μην έχει βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, χαλαρές στιγμές και καλό φαγητό στις ταβέρνες της περιοχής. Το σύνολο θα σε ανταμείψει σίγουρα για την επιλογή σου.

Βίντεο: haanity

Πηγή: exploringgrecce

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *