19/04/2024 2:39 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μήνυση-σοκ για δημοσιοποίηση ποινικού μητρώου στο… Instagram – Η καταγγελία

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του Νοεμβρίου του 2022 όταν διαπίστωσε πως μία φίλη του έπεσε θύμα κακοποίησης από τον σύντροφό της"


Mία πρωτοφανής ιστορία παραβίασης προσωπικών δεδομένων αποκαλύπτεται στη μήνυση που κατέθεσε ένας άνδρας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατήγγειλε πως είδε το ποινικό του μητρώο να… δημοσιοποιείται στο Instagram από έναν γνωστό του.

Σλυμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του enikos,gr ο ίδιος περιέγραψε στη μήνυση που κατέθεσε κατά του άνδρα που έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του, ότι όλα ξεκίνησαν στις αρχές του Νοεμβρίου του 2022 όταν διαπίστωσε πως μία φίλη του έπεσε θύμα κακοποίησης από τον σύντροφό της. Όταν ο ίδιος αποφάσισε να επέμβει και να του ζητήσει να σταματήσει τις βιαιοπραγίες ο συγκεκριμένος άνδρας άρχισε να τον απειλεί.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε «κατόπιν εξόδου σε καφέ-μπαρ με φίλους μου στην περιοχή Λαδάδικα στην Θεσσαλονίκη, γνώρισα – μέσω κοινών γνωστών και καθώς ήμασταν σε κοινή παρέα- μία κοπέλα η οποία, όπως μου γνώρισε, ονομαζόταν Ε. Έκτοτε, αρκετές φορές ακόμα βρεθήκαμε για καφέ σε κοινές παρέες, και ως εκ τούτου αποκτήσαμε οικειότητα ως προς τις συζητήσεις μας.

Σε μία από αυτές τις συζητήσεις, η ανωτέρω κοπέλα μου εκμυστηρεύτηκε πως ήταν και παρέμενε θύμα σωματικής και λεκτικής βίας από τον τότε σύντροφο της, ο οποίος, όπως η ίδια μου ανέφερε, ονομαζόταν Κ.- εν προκειμένω ο εγκαλούμενος. Μάλιστα, μου εκμυστηρεύτηκε πως η σχέση τους ήταν τόσο έντονη και ταραχώδης που η ίδια φοβόταν να μιλήσει σε κάποιον αρμόδιο, αστυνομικό ή ψυχολόγο, για την βία την οποία υφίσταντο».

Ο ίδιος επισήμανε ακόμη στη μήνυσή του πως πολλές φορές, βλέποντας την στις κοινές εξόδους «με φίλους που πραγματοποιούσαμε να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, προσπαθούσα να την προτρέψω να απευθυνθεί στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα που επιλαμβάνεται των υποθέσεων της ενδοοικογενειακής βίας.

Ακόμα, σε μία προσπάθεια να την βοηθήσω της πρότεινα να μεταβούμε μαζί στο σπίτι όπου διέμενε με τον σύντροφο της, ώστε η ίδια να νιώθει πιο ασφαλής και να μιλήσει ενώπιον τρίτου και με απώτερο σκοπό να τερματίσει την σχέση της με τον κακοποιητικό σύντροφο της. Οι προτροπές και παραινέσεις μου ωστόσο δεν έβρισκαν ανταπόκριση, καθώς η ίδια ήταν απόλυτα φοβική και αγχώδης, ώστε να μιλήσει απέναντι στο σύντροφο της και να τερματίσει τη σχέση της».

Μία μέρα, στις αρχές Ιανουαρίου 2023, σε ακόμη μία έξοδο που ήταν παρούσα και η συγκεκριμένη κοπέλα, όπως είπε στη μήνυσή του «διαπίστωσα ότι έφερε εμφανή χτυπήματα, με εκδορές και μώλωπες τόσο στο πρόσωπό της, όσο και στο σώμα της, συνεπεία άσκησης βίας από τον σύντροφό της. Τότε, αμέσως της ζήτησα και πήρα το τηλέφωνο του τότε συντρόφου της- εγκαλούμενο- ώστε να του τηλεφωνήσω και να μάθω για ποιον λόγο ασκεί βία εις βάρος της κοπέλας, αναφέροντας του μάλιστα ότι θα τον καταγγείλω στην αστυνομία».

Τότε ξεκίνησαν οι απειλές από τον άνδρα που φέρεται να κακοποίησε τη σύντροφό του: «Μόλις του τηλεφώνησα, ζητώντας τον λόγο που προβαίνει σε βιαιοπραγίες εις βάρος της συντρόφου του, εκείνος με εξύβρισε, λέγοντας μου εκφράσεις όπως ειδικότερα “ποιος είσαι εσύ ρε … που θα μπλεχτείς ανάμεσα μας”, “θα σε … εσένα”, “… τη μάνα σου, άμα σε βρω θα σε πλακώσω στο ξύλο” κ.α. Αποφάσισα, ωστόσο να μην δώσω συνέχεια στο εν λόγω συμβάν, καθότι το μόνο που επιζητούσα ήταν να συνετίσω με τον λόγο και από το τηλέφωνο τον σύντροφο της κοπέλας. Παρ’ όλα αυτά, την προέτρεψα εκ νέου και επιμόνως να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές αστυνομικές αρχές».

«Έπειτα από λίγες ημέρες, πληροφορήθηκα ότι η άνω κοπέλα έπεσε εκ νέου θύμα σωματικής και λεκτικής βίας από τον σύντροφο της, ωστόσο βρήκε τη δύναμη να απευθυνθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. Κατόπιν, όπως η ίδια μας πληροφόρησε, ο άνω εγκαλούμενος καταδικάστηκε εν τέλει για αδικήματα που αφορούν τον ενδοοικογενειακό νόμο και συνεπώς έκτοτε διέκοψαν τη σχέσης τους», συνέχισε στην έγγραφη αναφορά του.

Τελικά, σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε, «ο εγκαλούμενος στις 11-02-2023 ανέβασε στο λογαριασμό που διατηρεί του προσωπικό του προφίλ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης “Instagram” με το όνομα «…», μία δημοσίευση σε φωτογραφία που ανέφερε το ποινικό μου μητρώο και που με απεικόνιζε σε φωτογραφίες του προσώπου μου που είχαν τραβηχτεί από την αστυνομία λόγω προσαγωγής μου σε παλαιά αδικήματα.

Η φωτογραφία της δημοσίευσης φαινόταν ότι προέρχονταν από την φωτογράφιση σε σελίδα/παράθυρο του υπολογιστή που έχουν πρόσβαση μόνο αστυνομικές υπηρεσίες. Επιπλέον, στην φωτογραφία που ανέβασε στο προφίλ του και την οποία σας προσκομίζω, ανέφερε επί λέξη τα εξής: “Επίσης έλεγες ότι δεν είσαι μπλεγμένος με ναρκωτικά. ΧΑΑΧΑ περιμένετε Έρχεται και για τους επόμενους! Σας είπα θα σας κεντήσω”».

Η επίμαχη ανάρτηση

Ο μηνυτής ανέφερε ακόμη ότι είναι απορίας άξιον πως κατάφερε να έχει πρόσβαση σε σελίδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, «στην οποία αναγράφεται το ποινικό μου μητρώο. Σε τέτοιου είδους σελίδες έχουν πρόσβαση μόνο αστυνομικοί, γι’ αυτό και θεωρώ ότι τη συγκεκριμένη φωτογραφία από σελίδα/ παράθυρο του υπολογιστή και που απεικονίζεται το ποινικό μου μητρώο του τη διέθεσε κάποιος φίλος του αστυνομικός».

Ο δικηγόρος του άνδρα που έκανε την καταγγελία, Θοδωρής Καραγιάννης δήλωσε στο enikos.gr πως η έρευνα για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

Ο δικηγόρος Θοδωρής Καραγιάννης

του Μίλτου Σακελλάρη

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *