28/03/2024 4:19 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Mαθητής πυροβόλησε καθηγητή με “αεροβόλο” στο Μαρκόπουλο Ωρωπού

Τι λέει ο Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων για το περιστατικό - Ποια είναι η αλήθεια


Η κατάσταση έχει ξεφύγει με ανήλικα παιδιά που χρησιμοποιούν όπλα. Άλλο ένα τέτοιο περιστατικό έλαβε χώρα χθες Παρασκευή 26/5, σε Επαγγελματικό Λύκειο, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού όταν ένας 17χρονος μαθητής πυροβόλησε με αεροβόλο έναν καθηγητή.

Συγκεκριμένα, ήταν λίγο πριν τις 9 το πρωί όταν στο σχολείο χτύπησε το κουδούνι για το πρώτο διάλειμμα. Τότε, ο μαθητής της Β’ Λυκείου που βρισκόταν στο προαύλιο πυροβόλησε μία φορά απρόκλητα με αεροβόλο πιστόλι κατά 36χρονου καθηγητή!

Ο άνδρας τραυματίστηκε τον ελαφρά με πλαστικό σφαιρίδιο στο αριστερό πόδι.

Το αποτέλεσμα ήταν ο μαθητής να αποβληθεί από το σχολείο και να αποχωρήσει με ομόφωνη απόφαση των καθηγητών. Ο 36χρονος πήγε στο αστυνομικό τμήμα όπου έδωσε κατάθεση για το περιστατικό. Ο καθηγητής δεν θέλησε να εξεταστεί από τον ιατροδικαστή.

Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες στον 17χρονο ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία. Το αεροβόλο πιστόλι και ένας γεμιστήρας κατασχέθηκαν αφού πρώτα παραδόθηκαν στις Αρχές από τη Διεύθυνση του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου.

Επίσης συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων οι γονείς του, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης. Πριν από λίγες μέρες είχε συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό στην Χαλκίδα όταν μαθητές πυροβόλησαν μα καθηγήτρια με αεροβόλο!

Ο Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων για το περιστατικό

Ο Δημήτρης Ελεύθερας, τον Πρόεδρο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μίλησε στο ethnos.gr για το πώς ξεκίνησε το περιστατικό.

«Όλο το επεισόδιο έχει πάρει υπερβολικές διαστάσεις και αυτό είναι άδικο και τραγικό για τον 17χρονο μαθητή και την οικογένεια του που κατά τη γνώμη μου στοχοποιούνται με αναληθή γεγονότα», λέει αρχικά στο ethnos.gr, ο κ. Ελεύθερας.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Από την ενημέρωση που έχω είναι πως το παιδί έκανε λογοπαίγνιο με τον καθηγητή του με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις. Δεν υπήρχε κάποιο προηγούμενο μεταξύ τους και έχουν άριστες σχέσεις. Μιλούσαν για τα ποδοσφαιρικά. Το παιδί είχε στην κατοχή του ένα παιδικό πλαστικό όπλο που στην όψη του δείχνει πως είναι αληθινό. Έβαλε στο πόδι του καθηγητή με πλαστικό σφαιρίδιο. Ακούστηκαν φωνές. Κάποιος φώναξε για “πυροβολισμό” και η διευθύντρια που δεν ήταν παρούσα κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Δύναμη της ΔΙΑΣ ήρθε άμεσα και συνέλαβε το παιδί».

«Απ΄ότι ξέρω και η αστυνομία βεβαιώνει πως το όπλο ήταν παιδικό πλαστικό. Άλλωστε και ο καθηγητής δεν θέλησε να ελεγχθεί καν από ιατροδικαστή. Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί και υπεύθυνοι γιατί με αυτά που γράφονται και λέγονται στην πραγματικότητα εμείς πυροβολούμε την αλήθεια και τα ίδια μας τα παιδιά», καταλήγει.

Όπως έγινε γνωστό, ο καθηγητής, που τραυματίστηκε ελαφρά, πήγε μόνος του στη συνέχεια στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού και κατήγγειλε το γεγονός, ενώ αμέσως μετά ο 17χρονος συνελήφθη. Επίσης, συνελήφθησαν και οι γονείς του, 51 ετών και οι δύο, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και αφέθηκαν ελεύθεροι χτες.

Σημειώνεται πως το ethnos.gr επικοινώνησε με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. που βεβαίωσαν πως το όπλο ήταν ψεύτικο παιδικό με πλαστικά σφαιρίδια.

Kαταγγελίες για την διευθύντρια που αποχωρεί

Αξίζει να επισημανθεί πως για την διευθύντρια στο σχολείο στο παρελθόν έχουν υπάρξει καταγγελίες πως ασκεί βία και bullying σε μαθητές, γονείς και καθηγητές, με την ίδια να αποχωρεί από την θέση της στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Μάλιστα, οι καταγγελίες για ανάρμοστοι και βίαιη συμπεριφορά της εκπαιδευτικού είχαν φτάσει μέχρι την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *