29/03/2024 2:40 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αχαρνές: Πέρασαν 6 χρόνια για να δικασθούν οι δολοφόνοι του 11χρονου Μάριου Δημήτρη Σουλούκου

Ο 11χρονος μαθητής είχε χάσει τη ζωή του στο Δημοτικό σχολείο από... "αδέσποτη σφαίρα"


Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται έξι ολόκληρα χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα που χάθηκε τόσο άδικα ο μαθητής Μάριος-Δημήτριος Σουλούκος από την “αδέσποτη σφαίρα” ενός εγκληματία που στέρησε τη ζωή σε ένα 11χρονο παιδί. Επί έξι χρόνια οι δικοί του άνθρωποι αλλά και η τοπική κοινωνία ζητούν δικαιοσύνη, να βρεθούν οι ένοχοι, να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν.

Μετά από έξι χρόνια ερευνών και τεκμηρίωσης, οι δύο άντρες που αρχικά είχαν κληθεί σε ανάκριση από τις αρχές πλην όμως δεν υπήρχαν στοιχεία που να “δένουν” την υπόθεση, πλέον καλούνται να λογοδοτήσουν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για κακουργηματική ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο δεύτερος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Τι συνέβη το απόγευμα της 8ης Ιουνίου 2017

Το μοιραίο απόγευμα της 8ης Ιουνίου, οι δύο κατηγορούμενοι που από την αρχή θεωρήθηκαν ύποπτοι αλλά τα στοιχεία που διέθεταν οι αρχές ήταν λειψά, είχαν γλέντι και πυροβολούσαν στον αέρα σε απόσταση κοντινή από την αυλή του 6ου-12ου Δημοτικού όπου οι μαθητές ετοίμαζαν γιορτή. Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αρχές η μοιραία σφαίρα βγήκε από το όπλο του ενός εκ των δύο, ο οποίος αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πράξης του πυροβολούσε στον αέρα έξω από το σπίτι του.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών: “Ειδικότερα, στον ως άνω τόπο και χρόνο, ευρισκόμενος έξωθεν της επί της οικίας του, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που του επέτρεπε την πλήρη σκέψη, έκανε άσκοπη χρήση ραβδωτού πυροβόλου όπλου διαμετρήματος (Cal.) 9mm Parabellum (9X19) και ενώ γνώριζε ότι από τους άσκοπους αυτούς πυροβολισμούς του υπό συνθήκες άπνοιας εντός πυκνοκατοικημένης αστικής περιοχής, σε χρόνο με συχνή διέλευση πεζών και οχημάτων και ενώ σε απόσταση μικρότερη των δύο (2) χιλιομέτρων βρίσκονταν δημοτικό σχολείο στο οποίο διοργανώνονταν σχολική εορτή και ότι ενδέχεται κάποια από τις βολίδες του όπλου αυτού να σκοτώσει άνθρωπο” αναφέρεται στο βούλευμα το οποίο αποφαίνεται ότι ο δράστης αποδέχθηκε όλα αυτά τα ενδεχόμενα “και με τους προαναφερόμενους άσκοπους πυροβολισμούς του σκότωσε τον γεννηθέντα στις 16-05-2006 Μάριο Σουλούκο του Αθανασίου, ο οποίος συμμετείχε σε σχολική εορτή του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών, που βρίσκεται σε απόσταση εγγύτερη των δύο χιλιομέτρων από την προαναφερόμενη οικία”.

Η βολίδα του όπλου του “έπληξε τον ανήλικο στην κεφαλή, επιφέροντας το θάνατό του”.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος που βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, σύμφωνα με την δικογραφία, “γλεντούσε μαζί με τον συγκατηγορούμενο του” πυροβολώντας και αυτός στον αέρα “καίτοι γνώριζε και αποδεχόταν ότι από τους άσκοπους πυροβολισμούς του ενδέχεται να σκοτώσει άνθρωπο, ήτοι να εκτελέσει την αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας, επιχείρησε πράξη που περιέχει τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης του κακουργήματος αυτού, η διάπραξη τους οποίου όμως δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική του βούληση αλλά από εμπόδια εξωτερικά” αναφέρει το βούλευμα καθώς δεν ήταν η δική του σφαίρα που “βρήκε” τον Μάριο.

Δικαιοσύνη ζητούν

Η οικογένεια του αδικοχαμένου Μάριου Δημήτριου περίμενε χρόνια γι αυτή την εξέλιξη. Έξι χρόνια για να δει τους υπεύθυνους αυτής της επαχθούς πράξεως να βρίσκονται ενώπιον του δικαστηρίου. Από την πρώτη μέρα, η οικογένεια ζητά να συλληφθούν οι υπαίτιοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτή η εξέλιξη δικαιώνει τους αγώνες τους να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- η απόφαση τού αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, προκειμένου οι δύο κατηγορούμενοι να παραπεμφθούν σε δίκη.

Η περυσινή ανάρτηση του Θανάση Σουλούκου για τα πέντε χρόνια από τον αναίτιο χαμό του παιδιού του:

doxthi.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *