24/04/2024 9:31 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Από ντελιβεράς έγινε «μοναχός» στο Πόρτο Ράφτη! Πως έφθασαν στα ίχνη του δολοφόνου

Αλλού έψαχνε τον 29χρονο δράστη η αστυνομία και αλλού τον βρήκε


«Μοναχός» σε μοναστήρι στο Πόρτο Ράφτη έγινε ο 29χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία 51χρονου άντρα που σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Γκάζι.

Ο νεαρός, ο οποίος μέχρι την ημέρα της επίθεσης εργαζόταν ως ντελιβεράς στην Καλλιθέα, «μετακόμισε» στην Ιερά Μονή μετά τη δολοφονία.

Για τους Αστυνομικούς που ερευνούσαν την υπόθεση ήταν σαν «να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε», καθώς είχαν καταφέρει να εντοπίσουν το σπίτι που νοίκιαζε στην περιοχή της Καλλιθέας αλλά και το μαγαζί που εργαζόταν ως ντελίβερι, όμως δεν είχαν καταφέρει να φτάσουν στα ίχνη του.

Ο 29χρονος κατά την εξαφάνιση του, άφησε πίσω του – όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αρμόδιες πηγές – όλα του τα υπάρχοντα, ακόμα και το κινητό του τηλέφωνο.

Η παρακολούθηση και το ραντεβού στο Πόρτο Ράφτη

Οκτώ μήνες μετά και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, έπειτα από πληροφορίες που είχαν τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών, έθεσαν υπό παρακολούθηση τον πατέρα και την αδελφή του, με τους οποίους είχε ραντεβού σε καφετέρια στο Πόρτο Ράφτη, καθώς είχε βγει από τη Μονή για να τους συναντήσει.

Εκεί τον πλησίασαν οι αστυνομικοί και του πέρασαν τις χειροπέδες έξω από το παραλιακό μαγαζί.

Ο συλληφθείς, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για ναρκωτικά, ληστεία σε ψιλικατζίδικο, απείθεια και αντίσταση, φέρεται να υποστήριξε αρχικά πως δεν γνώριζε ότι ο 50χρονος είχε πεθάνει, ωστόσο παραδέχτηκε ότι τον είχε χτυπήσει.

«Ήμουν με έναν φίλο μου και άρχισε να μας βρίζει χωρίς λόγο. Προσπάθησε να μας απωθήσει ενώ με χτύπησε πρώτος. Εγώ του έριξα μία μπουνιά και έπεσε κάτω. Εμείς φύγαμε», φέρεται να υποστήριξε.

Τα ναρκωτικά και το μοναστήρι

Στην ερώτηση των αστυνομικών γιατί μετακόμισε στο μοναστήρι απάντησε ότι ο λόγος ήταν ότι ήθελε να ξεκόψει από τα ναρκωτικά. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ωστόσο, ότι η …. μετακόμισή του συμπίπτει χρονικά με το έγκλημα και έτσι εκτιμάται ότι ήθελε να κρυφτεί σε ένα μέρος όπου δεν θα τον αναζητούσαν οι αστυνομικοί.

Στις καταθέσεις τους οι συγγενείς του, φέρονται να υποστήριξαν πως δεν γνώριζαν τι είχε συμβεί και πως αυτό που ήξεραν ήταν ότι είχε πάει στη Μονή, για να καταφέρει να ξεφύγει από τα ναρκωτικά.

Το θύμα είχε εντοπίσει αιμόφυρτο διερχόμενος πολίτης, στις 24 Σεπτεμβρίου 2022, στη συμβολή των οδών Ζαγρέως και Ικαριέων στο Γκάζι.

Ο 50χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου και κατέληξε. Βάσει της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του επήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκλήθηκε από θλων και αμβλύ όργανο.

Αυτό που εκτιμάται είναι ότι ο 29χρονος μπορεί να χρησιμοποίησε σιδερογροθιά που ενδεχομένως να είχε πάνω του, χωρίς όμως να έχει παραδεχτεί κάτι τέτοιο, παρά μόνο ότι τον χτύπησε με τα χέρια.

Παράλληλα από την τοξικολογική εξέταση προέκυψε ότι ο 50χρονος πριν από τον θάνατο του είχε καταναλώσει αλκοόλ, κάτι το οποίο – από τις μαρτυρίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί – συνήθιζε.

ieidiseis.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *