18/04/2024 6:26 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κορωπί: Συγκίνηση και δάκρυα χαράς στην επετειακή εκδήλωση για τα σχολεία (φωτό+βίντεο)

Μια βραδιά για το 1ο Δημοτικό Σχολείο (1903-2023) και το 1ο Γυμνάσιο (1921-2021), ενώ πολλά ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα από το χώρο της εκπαίδευσης


Μεγάλη συγκίνηση επικράτησε την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στην επετειακή εκδήλωση ίδρυσης των σχολείων του Κορωπίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο (1903-2023) και 1ο Γυμνάσιο (1921-2021), ενώ πολλά ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα από το χώρο της εκπαίδευσης αλλά και ορισμένα πρόσωπα που έχουν προσφέρει στα σχολεία μας και έχουν ενισχύσει τη λειτουργία και το ρόλο τους.

Τα δρώμενα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Γυμνασίου που «διάνθισαν» την επετειακή εκδήλωση εντυπωσίασαν και συγκίνησαν το πολυπληθές κοινό. Στο πρώτο δρώμενο οι μαθητές του δημοτικού διηγήθηκαν με παραστατικό τρόπο την ιστορία του σχολείου τους πλαισιωμένο με τραγούδι αποκλειστικής έμπνευσης και σύνθεσης της δασκάλας μουσικής κας Δήμητρας Παπαμιχάλη ειδικά για την επετειακή εκδήλωση.

Στο δεύτερο δρώμενο των μαθητών του Γυμνασίου, η καθηγήτρια γυμναστικής κα Αγγελική Ζήση είχε, μαζί με τους μαθητές της, την έμπνευση να αναβιώσουν τις γυμναστικές επιδείξεις παλαιών περιόδων της εκπαιδευτικής μας ιστορίας.

Οι αυγοδρομίες και η διελκυστίνδα επιλέχθηκαν να αναπαρασταθούν και ομολογουμένως προκάλεσαν ευθυμία στο κοινό. Όπως δήλωσαν μέλη της οργανωτικής επιτροπής, «εκπαιδευτικοί και μαθητές του σήμερα απέδειξαν ότι και δημιουργική έμπνευση διαθέτουν και σεβασμό απέναντι στην ιστορία των σχολείων τους και όσων πέρασαν από το κατώφλι τους».

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης άνοιξε συγκινημένος την εκδήλωση επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την ιστορική ευθύνη όλης της εκπαιδευτικής και γονεακής κοινότητας των δύο σχολείων αλλά και της δημοτικής αρχής που προσπαθεί να τα διατηρήσει και να συνεχίσουν να λειτουργούν ομαλά.

Το λόγο στη συνέχεια έλαβαν οι διευθυντές των σχολείων κ.κ. Ανδρέας Μενουδέας, Βασιλική Μπαγλαντζή και Γεώργιος Καψούρης, οι οποίοι με μεγάλη χαρά υποδέχθηκαν την επετειακή εκδήλωση και έδωσαν τις δικές τους θεάσεις της ιστορικής αυτής επετείου.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε Παιδείας, Μάκης Κιούσης παρουσίασε έγγραφα από το αρχειακό υλικό του Γυμνασίου το οποίο και ψηφιοποιείται για να γίνει ορατό και προσβάσιμο στην ελληνική και τοπική κοινωνία και η Δημοτική Σύμβουλος, εκπαιδευτικός, Ελένη Αδάμ στην ομιλία της αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του θεσμού των σχολείων και της εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή τίτλων Ενθυμίων σε όσους διετέλεσαν Διευθυντές του 1ου Δημοτικού Σχολείου, του 1ου Γυμνασίου ή υπηρέτησαν ως δάσκαλοι και κατέστη δυνατή η ανεύρεση στοιχείων τους ή απογόνων και συγγενών. Τέλος, απονεμήθηκαν τίτλοι ενθυμίων και σε ορισμένα πρόσωπα που ενίσχυσαν τα σχολεία.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο παρευρέθηκαν, αντιδήμαρχοι, μέλη του προεδρείου του Δ.Σ., πρόεδροι νπδδ Δήμου Κρωπίας, δημοτικοί σύμβουλοι πλειοψηφίας και μειοψηφίας. Τον Περιφερειάρχη Αττικής Γεώργιο Πατούλη εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης κ.Νικόλαος Πέππας, ενώ παρευρέθηκε και ο π. Δήμαρχος Σαρωνικού, κ.Πέτρος Φιλίππου.

Την εκδήλωση υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, οι εθελόντριες του ΝΠΔΔ Σφηττός, Αγγελική Γκίκα, Ρούλα Νουχάκη, Μαρία Δούζη, δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη της πολιτικής προστασίας Δήμου Κρωπίας, ο δημοσιογράφος Βάϊος Σύρρος ενώ τη φωτογραφική υποστήριξη είχε η κα Άντζυ Χούντα.

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *