29/03/2024 8:01 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Λάκης Λαζόπουλος στον Άγιο Εφραίμ! Για ποιο λόγο πήγε να προσκυνήσει

Ο ηθοποιός επισκέφτηκε το μοναστήρι της Νέας Μάκρης πρώτη φορά και ήταν συγκλονισμένος και πολύ συγκινημένος


Μεγάλη έκπληξη για τους προσκυνητές στο γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη αποτέλεσε το περασμένο Σάββατο η παρουσία του Λάκη Λαζόπουλου. Ο δημοφιλής δημιουργός περίμενε καρτερικά στη σειρά του για να προσκυνήσει το ιερό σκήνωμα του αγίου που μαρτύρησε από τους Τούρκους και στεφανώθηκε από τον Κύριο Ιησού Χριστό.

Οπως πληροφορηθήκαμε, ο Λάκης Λαζόπουλος επισκέφτηκε το μοναστήρι πρώτη φορά και αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην «Espresso» ότι ο καλλιτέχνης ήταν συγκλονισμένος και συγκινημένος με το γεγονός ότι κατάφερε να βρεθεί στη μονή, καθώς, πέρα από όλα τα άλλα, όπως τον άκουσαν να λέει, ένιωθε δέος για τον μαρτυρικό θάνατο του αγίου, τον οποίο κρέμασαν ανάποδα στο δέντρο οι Οθωμανοί, τον έγδαραν και του έβαλαν φωτιά!

Μάλιστα, κάποιοι είπαν πως είδαν δάκρυα στα μάτια του ηθοποιού την ώρα που άναβε το κερί του και προσευχόταν. Αρκετοί δε από τους πιστούς τον αγκάλιασαν και τον φίλησαν, ενώ εκείνος ανταπέδωσε την αγάπη τους και τους χαιρέτησε όλους με συγκίνηση. Οπως μας μετέφερε χαρακτηριστικά μια πιστή, ο Λάκης Λαζόπουλος κάθισε στο μοναστήρι γύρω στη μισή ώρα και μετά αναχώρησε. Η ίδια μάλιστα υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας μιας στιχομυθίας που είχε ο δημιουργός με έναν φοιτητή του Πολυτεχνείου.

Ο Λάκης με την αείμνηστη σύζυγό του Τασούλα

Ο φοιτητής σταμάτησε να χαιρετήσει τον Λάκη Λαζόπουλο και φεύγοντας του δώρισε και μια εικόνα λέγοντάς του: «Δεν είναι τυχαίο που σε είδα στον άγιο Εφραίμ σήμερα. Οταν ήμουν 8 χρονών έπαθα καρκίνο και ήμουν σε κωματώδη κατάσταση. Σαν σήμερα είδα τον άγιο Εφραίμ στον ύπνο μου να μου λέει ότι θα γίνω καλά. Και πλέον κάνω το τάμα μου, τον επισκέπτομαι και του δείχνω την ευγνωμοσύνη μου».

Ο Λαζόπουλος ανέφερε στον φοιτητή ότι και η γυναίκα του η Τασούλα που έφυγε από τη ζωή δίνοντας αγώνα ενάντια στον καρκίνο πήγαινε πολύ συχνά στο μοναστήρι και ήταν γι’ αυτή ένας χώρος ιερός, θεραπευτικός, πίστης, κατάνυξης και αγαλλίασης. Η γυναίκα του μάλιστα τον παρότρυνε να επισκεφτεί το μοναστήρι, όμως ο ίδιος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων το ανέβαλλε.

Φαίνεται όμως πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή και το πλήρωμα του χρόνου για να προσκυνήσει το σκήνωμα του αγίου.

newsbreak.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *