25/04/2024 6:10 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ποιος σκότωσε τον Μπάμπη Λαζαρίδη στη Βούλα;

Η υπόθεση του επιχειρηματία της νύχτας, παραμένει στα συρτάρια της Ασφάλειας με την ένδειξη “Ανεξιχνίαστο”


Οι ανεξιχνίαστες υποθέσεις ενέχουν πάντα έντονο το στοιχείο του μυστηρίου. Στη ΓΑΔΑ οι φάκελοι των υποθέσεων που έχουν τη… σημείωση «μπήκαν στο συρτάρι» όλο και συσσωρεύονται με τις αρχές να μην έχουν καταφέρει να δώσουν απαντήσεις σε άγριες μυστηριώδεις δολοφονίες. Μία από αυτές είναι και η εν ψυχρώ δολοφονία του Μπάμπη Λαζαρίδη το 2008.

Μοιάζει η δυσκολότερη ανεξιχνίαστη υπόθεση των τελευταίων ετών και η πιο παράξενη αφού οι αστυνομικοί στις μεταξύ τους συζητήσεις δείχνουν να ξέρουν ποιος είναι ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή να “φάνε” τον επιχειρηματία της νύχτας όμως δεν μπορούν να αποδείξουν για να τον τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί και να τον στείλουν στη Δικαιοσύνη.

Ο Μπάμπης Λαζαρίδης εκτελέστηκε στα 40 του χρόνια, το παγωμένο βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου του 2008, την ώρα που έβγαινε από το πολυτελές ξενοδοχείο της Βούλας μαζί με τη σύντροφο του Αγγελική Ηλιάδη (φωτό). Το σκηνικό θύμιζε ατμοσφαιρικό φιλμ νουάρ. Ήταν η ιδανική ιστορία για να γεμίσουν τον τηλεοπτικό τους χρόνο οι μεσημεριανές εκπομπές της εποχής και να χυθεί πολύ μελάνι στα gossip περιοδικά.

Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή, γάζωσαν με καλάζνικοφ τον επιχειρηματία. Ο Μπάμπης Λαζαρίδης σωριάζεται στην άσφαλτο νεκρός ενώ η σύντροφος, τραυματίζεται ελαφρά στο πόδι από μια σφαίρα…

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, άρχιζουν να ψάχνουν την υπόθεση και διαπιστώνουν ότι από πίσω κρύβεται ένα δαιδαλώδες δίκτυο ανθρώπων της νύχτας, χρέη που ο ίδιος ο Λαζαρίδης είχε συσσωρεύσει από προβλήματα των νυχτερινών του καταστημάτων αλλά και βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος των επιχειρήσεων του. “Τότε είχαμε μάθει ότι χρώσταγε πάνω από 1.000.000 ευρώ σε τοκογλύφους όμως η δολοφονία του δεν έχει να κάνει με τα χρέη του. Άλλοι είναι οι λόγοι” αναφέρει αξιωματικός.

Τον Ιανουάριο του 2010, η Ασφάλεια πίστεψε ότι έφθασε η ώρα να λυθεί ο γρίφος της δολοφονίας του Μπάμπη Λαζαρίδη. Ένας άγνωστος άνδρας, τηλεφώνησε στη Δίωξη Εκβιαστών και μίλησε για το τι «παιζόταν» στην Αθηναϊκή νύχτα την εποχή που εκτελέστηκε ο Γεράσιμος Μαυράκης, σύζυγος της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου. Οι αστυνομικοί πίστεψαν πως σύντομα θα έλυναν τα δύο «στοιχειωμένα» συμβόλαια θανάτου.

Και αυτό γιατί υπήρχαν κοινά στοιχεία με τη δολοφονία του Μπάμπη Λαζαρίδη. Οι ελπίδες των αστυνομικών αναπτερώθηκαν στις 4 Απριλίου του ιδίου έτους, όταν ένας ακόμη άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε για να αναφέρει ένα όνομα. Αυτό ενός άνδρα που σύμφωνα με το μυστηριώδη καταγγέλλοντα εμπλέκεται και στις δύο εν ψυχρώ εκτελέσεις.

Η άγνωστη φωνή από την άλλη άκρης της γραμμής, μίλαγε για έναν σκληρό αλλοδαπό με ονοματεπώνυμο που κυκλοφορεί στην Αθήνα με μια πανάκριβη σκούρα Mercedes (έδωσε ακόμα και τις πινακίδες κυκλοφορίας), διακινεί κόκα και γυναίκες και επενδύει τα κέρδη από τις βρόμικες δουλειές, σε νόμιμες επιχειρήσεις στην Αλβανία… Στην Ασφάλεια πίστεψαν πως βρέθηκε το κλειδί.

Πλέον, ήταν θέμα χρόνου να ξεσκεπαστούν οι άνθρωποι που «έφαγαν» τον Μπάμπη Λαζαρίδη. Τελικά οι ελπίδες χάθηκαν και πάλι αφού όσο και αν προσπαθούσαν να δέσουν το δολοφόνο, δεν τα κατάφεραν. Η υπόθεση του επιχειρηματία της νύχτας, παραμένει στα συρτάρια της Ασφάλειας με την ένδειξη “Ανεξιχνίαστο”…

in.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *