28/03/2024 6:27 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Αισθάνομαι Zωντανός”, “Η Φάλαινα” & “Το Μπλε Καφτάνι”, στο Cine Αελλώ

Ταινίες που έκαναν αίσθηση και προκαλούν το ενδιαφέρον των σινεφίλ


Tρεις ενδιαφέρουσες ταινίες έχει προγραμματίσει για την επόμενη κινηματογραφική εβδομάδα το Cine Αελλώ στη Ραφήνα από την Πέμπτη 8 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 16 του μηνός.

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
LIVING
Σκηνοθεσία: Όλιβερ Χερμάνους.
Πρωταγωνιστούν: Μπιλ Νάι, Έιμι Λου Γουντ, Τπμ Μπερκ.
Διάρκεια: 102 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη 21.00 (Μία προβολή)

Στο Λονδίνο το 1952, ο Γουίλιαμς, ένας βετεράνος δημόσιος υπάλληλος, αποτελεί ένα μικρό γρανάζι στην γραφειοκρατία της αναδόμησης της μεταπολεμικής Αγγλίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Καθώς άπειρα χαρτιά κατακλύζουν το γραφείο του, μαθαίνει ότι έχει μία θανάσιμη ασθένεια. Έτσι ξεκινάει να ψάχνει κάποιο νόημα στη ζωή του όσο του μένει ακόμα χρόνος.
Το “Living” είναι ένα δυνατό remake του κλασσικού ιαπωνικού δράματος “Ikiru” (1952), που μένει πιστό στη δομή αλλά και τη προσέγγιση που έχει χρησιμοποιήσει ο Kurosawa για να αφηγηθεί μια διαχρονική ιστορία η οποία θα μας κάνει να κοιτάξουμε τη ζωή μας μέσα από μια άλλη οπτική.

Με μια μοναδική vintage αισθητική και ένα εξαιρετικό, γεμάτο συναίσθημα soundtrack, η ταινία καταφέρνει να μας μεταφέρει για λίγο στην εποχή που διαδραματίζεται.

Συνδυαστικά δε με την ερμηνεία του βετεράνου Μπιλ Νάι, τόσο περιεκτική σε συναισθήματα, τόσο βαθιά και τόσο ειλικρινής, το “Αισθάνομαι ζωντανός” μας παρασέρνει σε μια έντονη κινηματογραφική εμπειρία που χωρίς περιττούς μελοδραματισμούς μας συγκινεί και μας συνεπαίρνει.


Η ΦΑΛΑΙΝΑ
THE WHALE
Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι.
Πρωταγωνιστούν: Μπρένταν Φρέιζερ, Σαμάνθα Μόρτον.
Διάρκεια: 117 λεπτά
Ώρα έναρξης: Παρασκευή – Κυριακή 21.00 (Μία προβολή)

Ένας ερημίτης καθηγητής αγγλικών που πάσχει από σοβαρή παχυσαρκία, προσπαθεί να συνδεθεί ξανά με την αποξενωμένη κόρη του, σε μία τελευταία απόπειρα να εξιλεωθεί.

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι (“Μαύρος Κύκνος”, “Μητέρα”) επιστρέφει εντυπωσιακά και αποσπά μία ακόμα αξέχαστη ερμηνεία από τον πρωταγωνιστή της ταινίας του. Αυτή τη φορά ο μοναδικός σκηνοθέτης επιστρατεύει τον παραγκωνισμένο Μπρένταν Φρέιζερ (“Η Μούμια”) και του προσφέρει όλα τα εφόδια για να παραδώσει μία σπαρακτική και καθηλωτική ερμηνεία στο διασκευασμένο για τη μεγάλη οθόνη θεατρικό του Σάμιουελ Ντ. Χάντερ.

Η Φάλαινα είναι ένα συγκινητικό, λυτρωτικό, ανθρωποκεντρικό δράμα με πρωταγωνιστή έναν αυτοκαταστροφικό παχύσαρκο άντρα που παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και με τα λάθη του παρελθόντος.

Τον συγκλονιστικό και αγνώριστο Μπρένταν Φρέιζερ, Oscar Α’ Αντρικού Ρόλου, συνοδεύουν οι δυνατές ερμηνείες των Σαμάνθα Μόρτον (“Η Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης”) και Σέιντι Σινκ (“Stranger Things”).

ΤΟ ΜΠΛΕ ΚΑΦΤΑΝΙ
BLEU DU CAFTAN
Σκηνοθεσία: Μαριάμ Τουζανί.
Πρωταγωνιστούν: Αγιούμπ Μισιουί, Λούμπνα Αζαμπάλ.
Διάρκεια: 122 λεπτά
Ώρα έναρξης: Δευτέρα – Τετάρτη 21.00 (Μία προβολή)

Ο Χαλίμ και η Μίνα έχουν ένα παραδοσιακό ραφείο σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές του Μαρόκου. Για να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις εντολές των απαιτητικών πελατών, προσλαμβάνουν τον Γιούσεφ.

Ο ταλαντούχος μαθητευόμενος δείχνει τη μέγιστη αφοσίωση στην εκμάθηση της τέχνης του κεντήματος και της ραπτικής από τον Χαλίλ, ο οποίος ξέρει πώς να φτιάξει ένα τέλειο καφτάνι, που θα μπορεί να ζήσει περισσότερο από την πελάτισσα και να περνάει από γενιά σε γενιά.

Η Μίνα παλεύει με τον καρκίνο και αρχικά ζηλεύει τη σχέση του άντρα της με τον νεαρό μαθητή, στη συνέχεια όμως βλέπει με κατανόηση την κρυφή ομοφυλοφιλία του Χαλίλ, κι έτσι δημιουργείται ανάμεσά τους ένα ιδιότυπο τρίγωνο.

Παρακολουθώντας με λεπτομέρεια τη ζωή και το τελετουργικό του ζευγαριού, καθώς και την ιεροτελεστία της δημιουργίας ενός καφτανιού, που δεν συνάδει με την ταχύτητα του σύγχρονου τρόπου ζωής, η Μαριάμ Τουζανί διαχειρίζεται την επικείμενη απώλεια της Μίνα και αντιπαραβάλλει στο θάνατο μια αχτίδα ζωής, που προκύπτει μέσα από την αγάπη, τη συγχώρεση και την ενσυναίσθηση.

Με έναν υποδόριο ερωτισμό, που ποτέ δεν εκδηλώνεται ανοιχτά, δομεί τις σχέσεις των τριών ηρώων της, επιμένοντας σε μια καθηλωτική υπαινικτικότητα.

CINE ΑΕΛΛΩ
Ελ. Βενιζέλου 12 – Ραφήνα
Τηλ.: 2294023420

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *