23/04/2024 2:37 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νεκρή έγκυος στη Νέα Μάκρη! «H κοπέλα έφτασε σε εμάς νεκρή», λέει ο Δντής του Κ.Υ. Νέας Μάκρης

«Το κορίτσι έφτασε εδώ στις 13.38. Παρελήφθη από φιλικό σπίτι και είχε κλινική εικόνα μυδρίασης, ενώ ήταν άσφυγμη"


Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως μια τόσο νέα κοπέλα έφυγε από τη ζωή. Θλίψη επικρατεί στη Νέα Μάκρη, αλλά και σε όλο το Πανελλήνιο το άκουσμα της δυσάρεστης είδησης. Η 19χρονη έγκυος αισθάνθηκε πόνους και τελικά κατέληξε τόσο εκείνη, όσο και το μωράκι που κυοφορούσε.

Μιλώντας στη MP ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης Γιάννης Σακελλάρης τόνισε ότι «το κορίτσι έφτασε εδώ στις 13.38. Παρελήφθη από φιλικό σπίτι και είχε κλινική εικόνα μυδρίασης, ενώ ήταν άσφυγμη. Δυστυχώς ήταν και αυτή και το παιδί νεκροί».

ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), με κατεπείγοντα χαρακτήρα έχει διαταχθεί από το ΕΚΑΒ και από την 1η ΥΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού με την 19χρονη έγκυο που έχασε τη ζωή της.

Οι συγγενείς αποδίδουν την τραγική κατάληξη στην καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, «οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι καθημερινό φαινόμενο. Επιχειρούν 40 περίπου ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 25-28 το βράδυ, λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων. Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά».

marathonpress.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *