22/09/2023 7:03 μμ

Διακοσμητικές Τάσεις για το Καλοκαίρι 2023

Kάθε ανανέωση μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας


Μια αλλαγή στην εξωτερική μας εμφάνιση ή τον προσωπικό μας χώρο, είναι ικανή να επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητά μας, αφού κάθε ανανέωση μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας, και αυτός είναι άλλωστε συνήθως και ο λόγος για τον οποίο αυτή επιδιώκεται.

Μάλιστα, τείνουμε να επιλέγουμε για την πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών, χρονικές περιόδους που χαρακτηρίζονται από μεταβολές, είτε αποκλειστικά στη ζωή μας (αλλαγές στα επαγγελματικά, την προσωπική μας ζωή, τον τόπο κατοικίας μας κ.ά.), είτε στις εξωτερικές συνθήκες (πχ. Αλλαγή εποχής).

Το πέρασμα συγκεκριμένα από το χειμώνα στο καλοκαίρι και το αντίστροφο συνοδεύεται πολύ συχνά από μεταρρυθμίσεις του εσωτερικού χώρου, κάτι που άλλωστε είναι λογικό αν αναλογιστούμε τη διαφορετική θέση του ήλιου, αλλά και τη διάρκεια του φυσικού φωτός.

Έτσι, συνηθίζουμε να υιοθετούμε διαφορετική διάταξη, προσθέτοντας ή αφαιρώντας στοιχεία αναλογικά με την ατμόσφαιρα που θέλουμε να δημιουργήσουμε, χωρίς να παραλείπουμε ωστόσο να ενημερωθούμε για τις τρέχουσες διακοσμητικές τάσεις και να ενσωματώσουμε μερικές από αυτές.

Για το καλοκαίρι του 2023, σύμφωνα με τους σχετικούς οδηγούς, οι τάσεις υποδεικνύουν:

  1. Άρωμα Νησιού

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι σαφώς παγκοσμίου φήμης, και ένα από τα πράγματα για τα οποία εμείς σαν μόνιμοι κάτοικοι ανυπομονούμε, με απώτερο στόχο την απολαυστική ραστώνη δίπλα στο κύμα. Η ομορφιά του ωστόσο περιλαμβάνει διάφορα στοιχεία, όπως η χρωματική παλέτα του λευκού και του γαλάζιου, οι οποίες αποτελούν και την επικρατέστερη τάση στη διακόσμηση του φετινού καλοκαιριού.

Εκτός όμως από το χρωματικό συνδυασμό, ενδεικνύεται και η προσθήκη διακοσμητικών στοιχείων με άρωμα αλμύρας, όπως ναυτικές λεπτομέρειες, κοχύλια και ξύλινα αντικείμενα για να δημιουργήσει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα που…ταξιδεύει.

2. Χρωματίζοντας την πολυτέλεια

Το μάρμαρο είναι ένα από τα διαχρονικότερα διακοσμητικά στοιχεία, προσδίδοντας στιγμιαία ένα πιο αριστοκρατικό τόνο στο χώρο. Ωστόσο για το 2023, δεν είναι τόσο το ίδιο στο μάρμαρο σαν υλικό που βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος, όσο τα ευφάνταστα μοτίβα που προκύπτουν από τους έντονους χρωματισμούς του.

Ροζ, κόκκινες, μπορντώ αποχρώσεις βρίσκονται στο προσκήνιο ενώ και το μπλε μάρμαρο έχει προκαλέσει θόρυβο. Μπορείτε να το διαλέξετε τόσο για μεγάλες και κυρίαρχες επιφάνειες, όπως δάπεδα, πάγκοι και τζάκια, όσο και για μικρότερα διακοσμητικά στοιχεία που φέρουν ιδιαίτερο σχεδιασμό. Ίσως η εύρεση καταστημάτων αυτών των προδιαγραφών να είναι λίγο πιο απαιτητική. Ξεκινώντας από το Home & Objects παίρνετε μια πρώτη γεύση για να προσδιορίσετε καλύτερα τα αντίκειμενα της αναζήτησής σας.

3. Με οδηγό την αφή

Η επιλογή του κατάλληλου υφάσματος είναι εξίσου σημαντική και καθοριστική για την αίσθηση του χώρου, συνοδεία των επιλεγμένων χρωμάτων. Αφαιρέστε τα χειμωνιάτικα μάλλινα και γούνινα μαξιλάρια για να διώξετε τη χειμωνιάτικη αύρα και επιλέξτε ανάλαφρα υφάσματα, όπως το λινό και το βαμβάκι, που θα επιτρέψουν στο χώρο να αναπνέει.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, συνδυάζοντας διαφορετικές υφές και παίζοντας με τα διακοσμητικά στοιχεία, προσθέτοντας κεραμικά αντικείμενα και λεπτομέρειες από ρατάν και λυγαριά. 

4, Η φύση στο σαλόνι σας

Δύσκολα θα αντικρούσει κανείς το γεγονός ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου συνοδεύονται από πολλαπλά οφέλη και τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν ιδιαίτερα αυξημένη δημοφιλία στις προτιμήσεις των πολιτών, ενώ όπως φαίνεται πρόκειται για μία τάση που ήρθε για να μείνει.

Σίγουρα δεν υπάρχει λάθος στιγμή για να προσθέσετε στο σπίτι σας μερικά φυτά ακόμα, και ας μη διαθέτετε υπαίθριο χώρο, υπάρχει όμως η σωστότερη κι αυτή είναι το φετινό καλοκαίρι. Ενισχύσετε την πράσινη ζωντάνια με τα κατάλληλα κασπώ, για ένα ρουστίκ αποτέλεσμα.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *