01/10/2023 5:11 μμ

Ανατολική Αττική! 8 στις 10 επιχειρήσεις στις οργανωμένες παραλίες πιάστηκαν με παραβάσεις

Ποσοστό 83% είχε αναπτύξει ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία σε έκταση μεγαλύτερη απ’ αυτήν που είχε παραχωρηθεί


Όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους, ποσοστό 83% των επιχειρήσεων σε παραλίες της Ανατολικής Αττικής είχε αναπτύξει ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία σε έκταση μεγαλύτερη απ’ αυτήν που είχε παραχωρηθεί.

Σωρεία παραβάσεων της νομοθεσίας για τη χρήση αιγιαλού-παραλίας από επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν μετά από οι επιτόπιους ελέγχους τους οποίους διενήργησαν σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, την Κυριακή 13 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει το lifo.gr, όλες οι επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν είχαν συνάψει συμφωνητικά παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού-παραλίας με τις αρμόδιες αρχές, ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε ποσοστό 83% είχε αναπτύξει ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία σε έκταση μεγαλύτερη απ’ αυτήν που είχε παραχωρηθεί από 86 τ.μ. έως και 800 τ.μ. ανά περίπτωση.

Επίσης, ποσοστό 50% καταλάμβανε χώρο πολλαπλάσιο απ’ αυτόν που είχε παραχωρηθεί για τη λειτουργία τροχήλατης ή ρυμουλκούμενης καντίνας. Στη συνέχεια, ποσοστό 83% δεν τηρούσε το οριζόμενο ποσοστό κάλυψης του σημείου που είχε παραχωρηθεί στην παραλία, το οποίο ανέρχεται στο 60%, και για τις περιοχές που είναι ενταγμένες στο δίκτυο Νatura στο 30%.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι ποσοστό 67% δεν είχε αναρτημένη πινακίδα με το σχέδιο και τη φωτογραφία του χώρου που είχε παραχωρηθεί, κάτι το οποίο ορίζεται από τον νόμο, ώστε να γίνεται εύκολα αντιληπτή τυχόν παραβίαση των ορίων της παραχώρησης. Τέλος, για μία περίπτωση προέκυψε ζήτημα ως προς την πλήρωση της προϋπόθεσης για ελεύθερη έκταση αιγιαλού σε ποσοστό 50% του συνολικού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίσθηκαν, επίσης, παραβάσεις φορολογικές, σε ποσοστό 17% όσων ελέγχθηκαν και ασφαλιστικές, σε ποσοστό 67%. Για τις εν λόγω διαπιστώσεις-παραβάσεις θα ακολουθήσουν οι νόμιμες κυρώσεις και θα ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Οι έλεγχοι έγιναν την περασμένη Κυριακή και οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν σχετίζονται με τη χρήση της παραλίας αναφορικά με τον χώρο που έχει παραχωρηθεί ώστε να τοποθετηθούν ξαπλώστρες, τον χώρο για τις καντίνες, αλλά και το οριζόμενο ποσοστό κάλυψης.

  • Φωτό αρχείου

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *