07/12/2023 1:36 πμ

Χρύσα Βλαχάκη για “Φ. Καβουνίδης”! Τα ΚΑΠΗ, η Ίδρυση Σταθμού για την Άνοια και η Σχολή Γονέων

Όλες οι δράσεις και τα έργα που έγιναν επί προεδρίας της


Πλούσια ήταν η δράση του ΝΠΔΔ “Φίλιππος Καβουνίδης” επί προεδρίας της  Χρύσας Βλαχάκη η οποία είναι ξανά υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς “Σύγχρονη Πολιτεία – Συνεργασία Ενεργών Πολιτών”.

Αναλυτικά:

Το νομικό πρόσωπο αποτελεί φορέα κοινωνικής μέριμνας για τους πολίτες του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και συγκεκριμένα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες των παιδιών και της τρίτης ηλικίας. Οι απολογιστικές δράσεις του από το 2019 έως και σήμερα (συμπεριλαμβανομένου του διαστήματος της πανδημίας covid 19, οπότε και οι δομές παρέμειναν κλειστές για περίπου δύο χρόνια) έχουν ως εξής:

  1. ΚΑΠΗ Ραφήνας και Πικερμίου:
  • Εκδρομές, θεατρικές παραστάσεις, συμμετοχή της χορωδίας των ΚΑΠΗ σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου (εορτές, μουσικές βραδιές, μουσικά αφιερώματα σε Έλληνες καλλιτέχνες κ.ά), δράσεις για τα μέλη των ΚΑΠΗ, όπως ιταλικά, γαλλικά, χειροτεχνία, ζωγραφική, πλεκτική, θεατρικά δρώμενα  κ.ά.
  • Ίδρυση του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας : κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το νομικό πρόσωπο προέβη σε επιμόρφωση του κατάλληλου προσωπικού (κοινωνική λειτουργός, νοσηλεύτρια) και ιδρύθηκε ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας, που λειτουργεί και στα δύο ΚΑΠΗ και συνεργάζεται με το Κέντρο Υγείας Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και την εταιρεία Αλτσχάιμερ Αθηνών.
  • Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της καραντίνας, ίδρυση σελίδας Facebook ΚΑΠΗ με αναρτήσεις μουσικών και θεατρικών δρώμενων για να συμβάλλουμε στην ψυχαγωγία των μελών μας
  • Τα ΚΑΠΗ αποτέλεσαν για μία ακόμα φορά χώρους διεξαγωγής δράσεων συλλόγων και φορέων αναφορικά με θέματα, υγείας (ομιλίες πχ. γρίπη, εμβολιασμός, ατυχήματα για άτομα τρίτης ηλικίας, κ.ά), πολιτισμού, περιβάλλοντος, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τους εν λόγω συλλόγους και φορείς στο έργο τους και καθιστώντας τους χώρους των ΚΑΠΗ «ζωντανό κύτταρο» της τοπικής κοινωνίας.

  1. Παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ «Λιμανάκι»:

Ως «ανοικτά κοινωνικά συστήματα» οι εν λόγω δομές έχουν αποδοχής και καταξίωσης από την τοπική κοινωνία. Οι δομές εκτός από το παραγόμενο παιδαγωγικό έργο τους συμμετείχαν σε δράσεις όπως μαθητικό φεστιβάλ, εορταστικές εκδηλώσεις κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid19, ίδρυση σελίδας Facebook Παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ «Λιμανάκι», που είχε μεγάλη απήχηση με πληθώρα μελών και εκτός Δήμου και μέσω της οποίας προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε ζωντανή την επικοινωνία με τα παιδιά των δομών μας και να τους προσφέρουμε εκπαίδευση και ψυχαγωγία.

  1. Ίδρυση Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής υποστήριξης – lifecoaching:

Με αρμοδιότητες την δωρεάν υποστήριξη, όχι μόνο των ωφελούμενων των δομών του νομικού προσώπου, αλλά και όλων των δημοτών και κατοίκων του Δήμου μας. Η δομή χαίρει μεγάλης αποδοχής και συνέβαλλε και σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

  1. Ίδρυση Ιστοσελίδας ΝΠΔΔ «Φίλιππος Καβουνίδης»: μέσω της οποίας προβάλλεται το έργο των δομών, αναβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο την ποιότητα των υπηρεσιών του νομικού προσώπου προς του πολίτες του Δήμου.
  2. Αδειοδότηση λειτουργίας δύο νέων ΚΔΑΠ: ΚΔΑΠ Πικερμίου και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία σύντομα, μετά το πέρας των απαραίτητων εγκρίσεων και στελέχωσής τους με το κατάλληλο προσωπικό και εξοπλισμό
  3. Το προσωπικό του ΝΠΔΔ συνέβαλλε επίσης, με όλες του τις δυνάμεις, κατά την περίοδο της πανδημίας, με την ενεργή συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

7. Ίδρυση σχολής Γονέων:

Ίδρυση Σχολής Γονέων: Με σκοπό την στήριξη των γονέων στην άσκηση του γονεϊκού τους ρόλου μέσα στη σύγχρονη δύσκολη πραγματικότητα, ιδρύθηκε η “Σχολή γονέων” στους παιδικούς μας σταθμούς, μέσω της οποίας οι γονείς θα καθοδηγούνται από εξειδικευμένο συντονιστή για την επίτευξη μίας ουσιαστικής και υγειούς σχέσης με τα παιδιά τους.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *