17/07/2024 12:32 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι επιχειρήσεις, τα υψηλά επιτόκια και οι αγορές

Αναμένεται αυξημένη κερδοφορία αλλά και μελλοντικά διαγραφόμενους ταχύτερους ρυθμούς μεγέθυνσής της


Χωρίς μάκρο εκπλήξεις, αρνητικές ή θετικές, κινήθηκε η προηγούμενη εβδομάδα. Εισερχόμενοι στην εβδομάδα όπου αναμένεται η ανακοίνωση του κρίσιμου για την FED δείκτη πληθωρισμού Pce Core (με συγκλίνουσα εκτίμηση των αναλυτών για 2,6% από 2,8% τον Απρίλιο), παρακολουθούμε τις αγορές ήδη να προεξοφλούν ότι στο τέλος του 2024 το παρεμβατικό επιτόκιο της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας θα βρίσκεται στο 4,98%, κατάτι χαμηλότερα από το 5,1%, το επίπεδο που εκτιμά η ίδια η FED σύμφωνα με τις τριμηνιαίες προβολές του Ιουνίου.

Για την Ευρωζώνη οι αγορές προεξοφλούν 2,87% επίπεδο παρεμβατικού επιτοκίου της ΕΚΤ για το τέλος του 2024 από το τρέχον 3,75%.

Όπως προκύπτει, φαίνεται ότι στις ΗΠΑ, τα επιτόκια με τα τρέχοντα δεδομένα, για κάποιο διάστημα ακόμη θα παραμείνουν υψηλά, για όσο διάστημα συνεχίζει η οικονομία να είναι ισχυρή.

Σύμφωνα με τον πιστοποιημένο διαχειριστή κεφαλαίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αλέξανδρο Νικολόπουλο, σ’ αυτό το πλαίσιο οι αμερικανικές μετοχικές αγορές με την συνεχιζόμενη ανοδική τους πορεία μας αφηγούνται ότι οι επιχειρήσεις σταδιακά προσαρμόζονται σε ένα περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Καινοτομώντας και επενδύοντας, μπορούν να αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών τους, διευρύνοντας ταυτόχρονα και τα περιθώρια κέρδους τους.

Σαν αποτέλεσμα έχουμε όχι μόνο την αυξημένη κερδοφορία αλλά και μελλοντικά διαγραφόμενους ταχύτερους ρυθμούς μεγέθυνσής της.

Συγκεκριμένα και πάντα σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο (φωτό) της επενδυτικής εταιρείας HellasFin με τέτοιες συνθήκες λοιπόν συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι, η αποφυγή μιας ύφεσης και η επιβεβαίωση της προβλεπόμενης αύξησης της κερδοφορίας κατά 10 % εντός του 2024, θα οδηγήσει σε πρώτη φάση τον S&P 500 στην περιοχή των 5500-5600 μονάδων και σε μια επόμενη στο 6100.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.