17/07/2024 12:45 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σπάτα: Τα «σκοτεινά» σκίτσα φέρνουν νέα δεδομένα στο θάνατο του φοιτητή

Mάρτυρας που ζήτησε την προστασία της ταυτότητας της, με όσα είπε προκάλεσε αναστάτωση


Νέα στοιχεία δημοσιεύτηκαν το βράδυ της Παρασκευής (28/06) στην εκπομπή του MEGA «Φως στο Τούνελ» για την υπόθεση- θρίλερ του 19χρονου φοιτητή που βρέθηκε κρεμασμένος και δεμένος πισθάγκωνα στο δωμάτιο του τον Ιούλιο του 2022, στα Σπάτα.

Στη διάρκεια της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη, μάρτυρας που ζήτησε την προστασία της ταυτότητας της, με όσα είπε προκάλεσε αναστάτωση και οδήγησε την μητέρα του άτυχου φοιτητή να αποκαλύψει δημοσίως για πρώτη φορά πως ήταν αποδέκτης μιας έντονα κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον πρώην σύντροφό της.

Υποστήριξε πως δεν θέλησε να καταφύγει στις αρχές φοβούμενη τις αντιδράσεις του καθώς λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας θα γινόταν άμεσα κοινωνός της καταγγελίας της.

Δεν απέκλεισε, μάλιστα, αποδέκτης τέτοιων συμπεριφορών να ήταν και ο Νικόλας.

Νέα στοιχεία στον εισαγγελέα και οι ζωγραφιές που «μιλάνε»

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, στις 6 νέες ζωγραφιές που βρέθηκαν στο ημερολόγιο του άτυχου φοιτητή, οι ειδικοί αναλυτές που τις μελέτησαν, εντόπισαν άγχος, φόβο, αγωνία, ανασφάλεια και αποκλεισμό.

Πρότειναν αυτά τα σχέδια να συμπεριληφθούν στα υπόλοιπα ντοκουμέντα που θα ερευνηθούν από τις Αρχές καθώς ενδεχομένως αποτυπώνουν γεγονότα με σημασία για την έκβαση της υπόθεσης.

Ο πατέρας του άτυχου Νικόλα με δεδομένο ότι ο θάνατος του παιδιού του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά πρώιμα από την Αστυνομία ως αυτοχειρία, ζητά με νέο αίτημα προς τις εισαγγελικές αρχές επείγουσα δικαστική έρευνα.

Ως ιδιαιτέρως σημαντική εκτιμάται η έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Σε αυτήν αναφέρεται ότι στις χειρόγραφες σημειώσεις του άτυχου φοιτητή που βρίσκονται στην λίστα πειστηρίων, έχει εντοπιστεί διαφορετική γραφή.

Ο πατέρας του άτυχου φοιτητή έχει ήδη ζητήσει τον διορισμό της δικαστικής γραφολόγου Μάγδας Καμπούρη ως τεχνικής συμβούλου προκειμένου να γνωματεύσει επί της εκθέσεως και του δειγματικού υλικού ωστόσο η διαδικασία έχει παγώσει καθώς αυτά φυλάσσονται στο Α.Τ. Σπάτων και δεν είναι προσβάσιμα.

Ζητά την άμεση εισαγγελική παραγγελία, ώστε να επιτραπεί η εξέταση αυτού του υλικού, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Για να διαπιστωθεί η προέλευση και η σημασία της ανωτέρω έτερης γραφής από την τεχνική σύμβουλο, πρέπει πρώτα να ληφθούν δείγματα γραφής από τους συνοικούντες του θανούντος υιού μου στην οικία στα Σπάτα, ήτοι τη μητέρα του, τη γιαγιά του, τα δύο του αδέλφια, καθώς και από τον τότε σύντροφο της μητέρας, ο οποίος είχε κλειδιά της οικίας και παρέμενε εκεί συχνά.

Όπως έχετε ήδη δώσει εντολή κατά την προκαταρκτική εξέταση, να υποδείξει η μητέρα του συγκεκριμένα χωρία των χειρόγραφων που σχετίζονται με την υπόθεση».

Σύμφωνα με τον πατέρα του φοιτητή, ίσως ο πιο ουσιώδης μάρτυρας είναι το κινητό τηλέφωνο του παιδιού του που προσκόμισε η μητέρα στο Α.Τ. Σπάτων πέντε ημέρες μετά το τραγικό συμβάν.

Οι ιχνογραφίες μαζί με νέα αποσπάσματα από το ημερολόγιο του φοιτητή επίσημα μεταφρασμένα από την αγγλική γλώσσα, την οποία χρησιμοποιούσε για να καταγράφει τις βαθύτερες σκέψεις του, έχουν συγκεντρωθεί και κατατέθηκαν στις εισαγγελικές αρχές.

Σε αυτά τα χωρία από το ημερολόγιο διαφαίνονται οι σχέσεις του κυρίως με τη μητέρα του αλλά και με πρόσωπα που η μαρτυρία τους θεωρείται σημαντική.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *