20/04/2024 11:04 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πυκνώνουν οι φωνές: “Δολοφόνησαν έναν αθώο χιμπατζή”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο θα πραγματοποιήσει σήμερα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Έντονες ήταν οι αντιδράσεις για τη θανάτωση του χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, παρά τις εξηγήσεις που έδωσαν οι υπεύθυνοι του Πάρκου. Μάλιστα σήμερα το απόγευμα έχουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την  Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Αυτό που λένε είναι: “Δολοφόνησαν ένα αθώο ζώο. Σκότωσαν ένα χιμπατζή”…

Η ιστορία λίγο πολύ είναι γνωστή: Μετά από επεισόδιο μεταξύ χιμπατζήδων, το έσκασε. Kατάφερε να περάσει πάνω από τα ψηλά ηλεκτροφόρα σύρματα και την τάφρο με το νερό που υπάρχει περιμετρικά και βγήκε στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου. Οι υπεύθυνοι δεν μπόρεσαν να πιάσουν το ζώο.

Το πάρκο ενεργοποίησε το πρωτόκολλο ασφαλείας, ενημέρωσε την αστυνομία και απομονώθηκαν οι επισκέπτες. Ο χιμπατζής, με συντονισμένες κινήσεις, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας και «εξουδετερώθηκε 20 λεπτά αργότερα».

‘Hταν ο μεγαλύτερος από τους εννέα χιμπατζήδες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, ηλικίας 27 ετών και ύψους περίπου 1,80 μέτρα.

Διαβάστε ακόμα:

Τραγικό! Σκότωσαν χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες στη μέση της Λεωφόρου Λαυρίου (βίντεο)

Αγωνία για ανήλικο που χτύπησε με το ηλεκτρικό πατίνι του στο Πόρτο Ράφτη

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *