29/03/2024 1:01 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χαμελέοντες και… Μαυρογιαλούροι στην Παλλήνη

Ως άλλοι "Γκρούεζες" φωτογραφίζονται με μεγαλοστελέχη της κυβερνητικής Παράταξης, αναφωνώντας αυτοθαυμαζόμενοι: Μα είμαι κι εγώ του κόμματος κύριε Υπουργέ...!


Κινητικότητα παρατηρείται πέριξ δημοσίου προσώπου της κεντρικής πολιτικής σκηνής, με τα προγνωστικά επανεκλογής του στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές να είναι δυσοίωνα. Με κύριο προσόν τα χαρακτηριστικά ενός χαμελέοντα, φημολογείται η κάθοδός του στην αρένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η διεκδίκηση του Δημαρχιακού αξιώματος.

Οι θιασώτες που τον πλαισιώνουν, άλλοι ευρισκόμενοι από καιρόν στο πολιτικό περιθώριο και άλλοι καθ’ οδόν προς αυτό, δεν διστάζουν να μετατραπούν, στην “τροφή” που θα διατηρήσει “ζωντανές” στο πολιτικό προσκήνιο, τις ελπίδες του για μία μελλοντική επαναφορά σε αυτό.

Ταυτόχρονα δε, είναι τέτοια η αλαζονική συμπεριφορά και των ιδίων, που ανερυθρίαστα τοποθετούν στον βωμό των προσωπικών τους φιλοδοξιών ως θυσίασμα, την συνοχή και την ενότητα της Παράταξης η οποία τους ανέδειξε στα κοινά της πόλης, και μοναδικό αντίβαρο σε αυτήν του κυρίου Ζούτσου, που υποτίθεται πως αντιμάχονται. Της Παράταξης της οποίας σήμερα, ηγείται ο κύριος Καρατζάς.

Ανεπίδεκτοι μαθήσεως, παρά την τρίτη κατά σειρά επικράτηση του “Γερακιώτικου” συνδυασμού στην “Καλλικρατική” εποχή, έναντι της πολλαπλώς διασπασμένης, από το 2010 κι εντεύθεν, “Παλληνιώτικης” παράταξης, επιμένουν εμμονικά στην ίδια ακριβώς συνταγή της αποτυχίας, η οποία οδηγεί αποδεδειγμένα και με μαθηματική ακρίβεια σε μία ακόμη μεγαλοπρεπή ήττα.

Δύο τρανταχτά παραδείγματα και μόνο της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, του 2019, είναι αρκετά για να γίνει αντιληπτό και από τον πλέον αδαή περί της πολιτικής, η παράνοια που επικρατεί στα εν τρικυμία κρανία τους:

1. Η συμμετοχή όλων αυτών που σήμερα τάχα μου κόπτονται για το “ξελάσπωμα” του Δήμου μας, στον συνδυασμό του “κομήτη” της πολιτικής, της κυρίας Μακρή, ανακόπτοντας κατά τον τρόπο αυτόν, την δυναμική που είχε αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα, από την θέση της Μείζονος Αντιπολίτευσης η Παράταξη του κυρίου Μερτύρη και…

2. Η υφαρπαγή Δημοτικής έδρας ενός εξ αυτών με τρόπο δόλιο και πολιτικά ανήθικο και η έμμεση “προσχώρησή” του στο στρατόπεδο του αντιπάλου, ενώ γνώριζαν άπαντες οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, αλλά και ο ίδιος, πως όχι μόνο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό για την σύσταση Δημοτικής Παράταξης, εγχείρημα στο οποίο απέτυχε παταγωδώς, αλλά και πως δεν υπήρχε καμμία πιθανότητα να εκλεγεί, χωρίς την αμέριστη βοήθεια της Παράταξης που τον συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτιά της. Και μάλιστα, σε Δημοτική Ενότητα, διαφορετική του τόπου κατοικίας του.

Αυτοί λοιπόν οι “Μαυρογιαλούροι”…

της πολιτικής ζωής του τόπου, που αδυνατούν ή αρνούνται να αντιληφθούν τον πεμπτοφαλαγγίτικο ρόλο που επιτελούν προς όφελος του επί σειρά ετών “Ναπολέοντος” της Δημοτικής Αρχής, είναι αυτοί που σήμερα καμώνονται και πάλι τους “σωτήρες” του Δήμου Παλλήνης.

Αυτοί λοιπόν οι “χαμελέοντες” της πολιτικής του τόπου, που προσαρμόζονται σε κάθε περίσταση, αρκεί να εξυπηρετούνται οι προσωπικές τους μωροφιλοδοξίες, αδιαφορώντας πλήρως για την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών που επιφέρουν οι πράξεις τους, ιδιαίτερα στην Δημοτική Ενότητα της Παλλήνης και της Ανθούσας, τολμούν ως άλλοι “Γκρούεζες” να φωτογραφίζονται με μεγαλοστελέχη της κυβερνητικής Παράταξης, αναφωνώντας αυτοθαυμαζόμενοι:

Μα είμαι κι εγώ του κόμματος κύριε Υπουργέ…!

Τελικά φαίνεται πως σ’ αυτήν την ζωή, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Και σίγουρα, κάτι παραπάνω θα γνώριζαν οι άνθρωποι που επέλεξαν το παλιό εργοστάσιο της οινοποιίας “ΚΑΜΠΑ”, για τα γυρίσματα της ομώνυμης ελληνικής ταινίας του παλιού κινηματογράφου “Υπάρχει και φιλότιμο”. Βλέπετε, είναι κι αυτό χτισμένο στα όρια του Δήμου Παλλήνης και μάλιστα, εντός της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης.
Στην τότε κοινότητα Παλλήνης.

Έκτοτε, “Γκρούεζες” και “Μαυρογιαλούροι”, ευδοκιμούν και αφθονούν στην Παλλήνη μας.
Απλά, αναγνωρίζονται δύσκολα.

Λόγω των “χαμελεοντικών” τους χαρακτηριστικών.

e.d.a.

Πηγή: autodioikhtikaneapallinis.blogspot.com

Διαβάστε ακόμα:

Άγριος τσαμπουκάς σε μπαρ στη Ραφήνα με νεκρό έναν 42χρονο

Aυτός είναι ο 42χρονος που έπεσε νεκρός από το ξύλο στη Ραφήνα

Σορτσάκι, καπελάκι και περπάτημα για τον Κώστα Καραμανλή

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *