19/04/2024 4:26 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πυροβόλησαν τον χιμπατζή πριν φτάσει η αστυνομία!

Προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Σπάτων-Αρτέμιδας σχηματίζεται για τη θανάτωση του χιμπατζή Μπαζού, στο Αττικό Πάρκο


Φαίνεται πως δεν θα περάσει στο… ντούκου η θανάτωση του χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα.  Προανάκριση διενεργείται από τους αστυνομικούς του τμήματος Σπάτων-Αρτέμιδας, ενώ λίγο μετά το συμβάν συνελήφθη και ο 29χρονος φροντιστής που πυροβόλησε το ζώο, αφέθηκε όμως ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέως ζώων.

Ο εισαγγελέας ζώων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ενημερωθεί για τη θανάτωση του χιμπατζή «Μπαζού» στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και ζήτησε να του αποσταλεί το προανακριτικό υλικό, αφού ολοκληρωθεί η δικογραφία. Οι υπεύθυνοι του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου ειδοποίησαν την Αστυνομία αμέσως όταν ο χιμπατζής πήδηξε τον φράκτη, προκειμένου να πάρει μέτρα, αλλά μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο οι φροντιστές είχαν ήδη σκοτώσει το ζώο.

Οι υπεύθυνοι του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έχουν δώσει κατάθεση για το συμβάν και όπως ανέφεραν ο χιμπατζής κατάφερε και πήδηξε τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ψηλής περίφραξης του πάρκου, καθώς τον καταδίωκαν άλλα αρσενικά και βγήκε στα χωράφια έξω από τον χώρο του πάρκου.

Γνωστοποιείται ακόμα πως οι φροντιστές επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν, με σκοπό αρχικά να τον ακινητοποιήσουν με όπλο που έφερε βέλος με αναισθητικό, αλλά αυτό δεν στάθηκε δυνατό, γι’ αυτό αποφασίστηκε να θανατωθεί, με το σκεπτικό ότι αποτελούσε απειλή για τους εργαζόμενους ή πολίτες στην περιοχή. Την απόφαση εκτέλεσε ο 29χρονος φροντιστής, ο οποίος πυροβόλησε τον «Μπαζού» με καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Παρέμβαση του ΥΠΕΝ για το περιστατικό

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγικό αυτό περιστατικό προκάλεσε και την παρέμβαση της κυβέρνησης, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ζητά να ελεγχθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων. Ο Γιώργος Αμυράς με επιστολή του προς την Περιφέρεια Αττικής ζητά να διαλευκανθεί πλήρως το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι η θανάτωση του χιμπατζή σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (25.06.2022) αφού το έσκασε από τον περιορισμένο χώρο του στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Από το δυσάρεστο αυτό περιστατικό υπήρξε και βίντεο που δείχνει τη στιγμή που ο χιμπατζής το σκάει από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Το ζώο είχε κατευθυνθεί προς το πάρκινγκ και εκεί είναι και που τον βρήκαν οι υπεύθυνοι και τον θανάτωσαν.

Δείτε το βίντεο:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και το απόγευμα της Κυριακής (26.06.2022) οικολογικές οργανώσεις προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την είσοδο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Περίπου εβδομήντα άτομα διαμαρτυρήθηκαν για την θανάτωση του χιμπατζή, ενώ δήλωσαν διατεθειμένοι να βρίσκονται εκεί κάθε μέρα.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι μέλη και εθελοντές σε φιλοζωικές οργανώσεις, ενώ σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εξόντωση αλλά για δολοφονία. Κάλεσμα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είχε απευθύνει από χθες (25.05.2022) – ανάμεσα σε πολλές οργανώσεις – και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, με κεντρικό σύνθημα: «Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη τους».

Οι παρευρισκόμενοι κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Όχι σφαγές των ζώων», «Ήθελε να ζήσει ελεύθερος», «Ενάντια στη φρίκη του αποκλεισμού στους ζωολογικούς κήπους». Κάποιοι μάλιστα κάποιοι φορούσαν και μπλουζάκια που γράφουν: «Prison» (φυλακή), «Κολαστήριο ζώων, θανΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ», «Δεν ήταν εξόντωση, ήταν δολοφονία – θανΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ».

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρέθηκαν επίσης η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου, αλλά και η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα.

Διαβάστε ακόμα:

Άγριος τσαμπουκάς σε μπαρ στη Ραφήνα με νεκρό έναν 42χρονο

Aυτός είναι ο 42χρονος που έπεσε νεκρός από το ξύλο στη Ραφήνα

Χαμελέοντες και… Μαυρογιαλούροι στην Παλλήνη

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *