20/04/2024 4:17 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εντυπωσιάστηκε η Σοφία Ζαχαράκη από την επίσκεψή της στο Λαογραφικό Μουσείο

Θα εντυπωσιαστείτε από τις φορεσιές, τα κοσμήματα, τα εκκλησιαστικά κειμήλια και τις εικόνες


Εντυπωσιασμένη είναι η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη από την επίσκεψή της στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείου των Αχαρνών. Τα μέλη της ΙΛΕΑ ξενάγησαν την κα Ζαχαράκη στα εκθέματα του Μουσείου και της μετέφεραν με παραστατικό τρόπο της ιστορία που διατρέχει αυτόν τον τόπο.

Η κα Ζαχαράκη που βρέθηκε στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΔΗΜ.ΤΟ και της ΔΕΕΠ Ν.Δ είχε την ευκαιρία να δει τις φορεσιές, τα κοσμήματα και τα παραδοσιακά κειμήλια των Αχαρνών, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις για τους ανθρώπους της ΙΛΕΑ αλλά και το Μουσείο της πόλης μας.

Ακολουθεί η ανάρτησή της στα social media:

“Καλύτερα όταν βρεθείτε στην κεντρική πλατεία του Αγίου Βλασίου στο Μενίδι, φροντίστε να επισκεφθείτε την έκθεση του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου στο κτήριο του παλιού δημαρχείου!

Βρέθηκα εκεί την Τετάρτη το απόγευμα! Θα εντυπωσιαστείτε από τις φορεσιές, τα κοσμήματα, τα εκκλησιαστικά κειμήλια και τις εικόνες, τα αντικείμενα οικιακής χρήσης και οικοτεχνίας, τα στρατιωτικά είδη, τα αγροτικά εργαλεία, αλλά και τα προσωπικά αντικείμενα που εκτίθενται!

Ένα έργο ετών της Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών που φροντίζει να διατηρείται αλλά και να εμπλουτίζεται αυτό το πανόραμα θεμάτων και χρονικών στιγμών της ζωής των κατοίκων του Μενιδίου. Συγχαρητήρια στις εθελόντριες και στους εθελοντές που δωρίζουν με χαρά τον χρόνο τους γι ´αυτό το ταξίδι των επισκεπτών σε αλλοτινούς καιρούς”.

Διαβάστε ακόμα:

Πρέπει να περάσει η Αττική Οδός από την Αρτέμιδα για να έχουμε πρόσβαση στο αεροδρόμιο;

Βίντεο-ντοκουμέντο μέσα από το μπαρ, πριν την άγρια δολοφονία του 42χρονου στη Ραφήνα

Πέρασαν “βραχιολάκια” σε 34χρονο! Είχε γίνει φόβος και τρόμος στο Πόρτο Ράφτη

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *